Scalare automată pentru imagini

Ai o sugestie pentru comunitate ?
Aryan

Scalare automată pentru imagini

Mesaj de Aryan »

Salutare,

Știu că Retrotech e menit să fie un forum clasic dar se poate implementa, vă rog, scalare automată pentru imaginile trimise?
L-ar face mult mai navigabil dacă imaginile mai mari decât un parametru ar fi micșorate, ca o limită.

E enervant mai ales la poze de tip screenshot de pe telefon, mai ales că multă lume așa trimite dovada de share la concursuri, dar și în general.
Personal mi-am rupt degetul pe mouse la viewtopic.php?t=632, dar nu cred că sunt singurul.

Cred că ar ajuta și foarte mult la crearea de conținut; multe imagini de pe net sunt giganorme.

Mulțumesc
AlinGheaja
Administrator

Re: Scalare automată pentru imagini

Mesaj de AlinGheaja »

Salut
Da este o varianta la care m-am tot gandit in ultimii 2 ani daca sau nu sa activez incarcarea proprie de imagini a forumului.
Problema este ca in timp vor ocupa spatiu destul de mult.
O alta varianta de care ma voi ocupa zilele astea e ceva remote care rezolva asta :D
Multumesc de idee.
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Valer

Re: Scalare automată pentru imagini

Mesaj de Valer »

Problema asta s-ar putea rezolva cu puțin cod CSS care limitează dimensiunile imaginilor postate pe forum:

Cod: Selectaţi tot

@media (min-width: 500px) {
  img.postimage {
    max-width: 400px !important;
  }
}
Codul de mai sus setează lungimea maximă a unei imagini la 400 de pixeli (înălțimea este calculată automat după raportul de aspect al imaginii). Limitarea se aplică doar dacă ecranul (sau fereastra) pe care vezi forumul are o lungime de cel puțin 500 de pixeli (dacă aceeași limitare este aplicată pe un ecran mai mic, imaginile nu s-ar vedea în întregime).

Înainte:

Imagine

După:

Imagine

Eu zic că 400 de pixeli e chiar ok.
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike Buzzd Chat Diliul cu Citate WarGods Community Servers