Sistem operare

Salutare,ce sistem de operare recomandati,pentru aceste componente (PC):
Procesor:Intel I5 6400
Placa video:Ati Radeon r7 250 (2 GB Ram)
Ram:12 GB Ram DDR4
Calculatorul:FUJITSU ESPRIMO D757
SSD:Kingston 250 GB
HDD:500GB

Este calculatorul meu principal,Multumesc Frumos! :-c

Windows 11, dacă vrei să fii la zi. Nu e suportat oficial de platforma ta, dar cu Rufus se rezolvă. Microshit recomandă totuși minim 16 GB pentru o experiență fluidă pe Win11. Eu aș folosi în continuare Windows 10 sau, în funcție de ce faci pe acest PC, poți pune un Linux… Mint e chiar fain, mai e și varianta Winux, ca să nu ți se pară trecerea de la Windows cam bruscă. Alternative software găsești cu duiumul, iar la o adică ai și WINE.

Fac gaming pe el cu beamng drive,my summer car,Greenstone(un samp modat romanesc),euro trunk simulator 2,GTA 5 si mai sunt jocuri de acest gen,un linux ar fi mai bun?In care sa gasesc toate driverele,windows 11 nu stiu daca merge pentru ca calculatorul asta e limitat doar pe windows 10,tot asa,cu drivere nu cred ca gasesc pe win11

N-ar trebui să fie probleme cu driverele pe 11, dar eu aș rămâne pe 10 pentru jocuri.

Lafel recomand windows 10 deocamdata. windows 11 poate fi putin prea mult pentru el.

Salut,
Circula zvonuri ca Microsoft ar prelungi perioada de actualizari securitate pentru w10 si dupa octombrie 2026.