Giveaway laptop Lenovo i5

Salutare tuturor! :waving_hand:

Continuăm seria de giveaway-uri pe RetroTech.RO! :heart:

De această dată avem un premiu ceva mai „practic”, dar care se potrivește perfect cu comunitatea noastră: un Lenovo G50-80, un laptop din generația anilor 2015, pe care îl oferim unui singur câștigător.

Dacă ești pasionat de hardware mai vechi, vrei să ai un laptop pentru jocuri retro, proiecte, Linux, teste sau pur și simplu îți place tehnologia din generațiile trecute, atunci merită să participi! :smiling_face_with_sunglasses:

:trophy: PREMIUL

Un singur câștigător va primi:

:laptop: Lenovo G50-80

• :gear: Procesor Intel Core i5-5200U
  • :brain: 4 GB RAM
  • :video_game: Placă video dedicată AMD Radeon
  • :floppy_disk: Laptop complet
  • :electric_plug: Alimentator inclus

Nu este un laptop nou și nu trebuie privit ca atare — ideea giveaway-ului este tocmai să ajungă la cineva care se bucură de hardware-ul unei generații mai vechi. :heart:

:date: PERIOADA CONCURSULUI

:green_circle: Înscrierile încep astăzi, 23 august 2026.

:red_circle: Înscrierile se încheie pe 27 septembrie 2026.

Aveți timp până pe 27 septembrie 2026 inclusiv să vă înscrieți.

:tada: Câștigătorul va fi ales aleatoriu dintre participanții care îndeplinesc toate condițiile și va fi anunțat după încheierea perioadei de înscriere.

:clipboard: CUM PARTICIPI?

Pentru a participa, trebuie să răspunzi în comentarii la următoarele:

:one: Ce ai face cu Lenovo-ul dacă l-ai câștiga?

Poți să fii cât de creativ vrei. :grin:

L-ai folosi pentru jocuri retro?
Ai instala Linux?
Ai transforma laptopul într-un mic server?
L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte?
Sau pur și simplu l-ai păstra ca piesă de colecție?

Spune-ne ce planuri ai cu el!

:two: Distribuie giveaway-ul

Distribuie acest giveaway pe o rețea de socializare și atașează o dovadă în comentariu.

Distribuirea ne ajută să facem comunitatea RetroTech.RO cât mai cunoscută și, bineînțeles, să putem organiza și alte giveaway-uri în viitor. :heart:

:three: Joacă un joc de pe Toons.ro și spune-ne ce părere ai! :video_game:

Intră pe https://toons.ro , alege un joc retro care îți place și joacă-l. :smiling_face_with_sunglasses:

După ce te joci, lasă în comentariile giveaway-ului:

:video_game: Numele jocului ales
:star: Nota ta de la 1 la 5
:speech_balloon: Câteva cuvinte despre ce ți-a plăcut sau nu ți-a plăcut la el

Poți alege orice joc de pe Toons.ro — de la Doom, Quake, Carmageddon și Need for Speed, până la jocuri mai puțin cunoscute.

:backhand_index_pointing_right: Toons.ro: jocuri retro direct în browser, fără instalare.

:package: LIVRARE

Transportul premiului este gratuit, prin easybox acolo unde este disponibil.

:heart: BAFTĂ TUTUROR!

Vă mulțumesc că faceți parte din comunitatea RetroTech.RO și că susțineți pasiunea pentru tehnologia retro!

Sper să ajungă laptopul la cineva care chiar se va bucura de el și îi va găsi o nouă utilizare. :smiling_face_with_sunglasses:

Mult succes tuturor participanților! :four_leaf_clover:

Ne revedem pe 27 septembrie 2026 pentru încheierea giveaway-ului! :tada:

Poze:

6 Likes
  1. Ce as face cu laptop-ul
  • L-ai folosi pentru jocuri retro? - Probabil ca da, ocazional
  • Ai instala Linux? - Nu
  • Ai transforma laptopul într-un mic server? - Nu
  • L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte? - Da
  • Sau pur și simplu l-ai păstra ca piesă de colecție? - L-aș folosi daily
  • Spune-ne ce planuri ai cu el! - As vrea sa il folosesc ca daily, chiar daca e vechi. Laptop-ul meu actual începe sa meargă greu, până cumpăr unul nou as vrea sa il folosesc sa ii fac un upgrade de RAM ca mai am unul G50-45 dar e cu un AMD foarte slab
  1. Dovada Instagram @baiatul.cu.electronice (Reper : Repost - Al treilea story sau 24h pe story activ)

2. Am încercat jocul Blood, eu îi dau nota 4, ideea jocului, adică shooter e interesantă și îmi place, ceea ce nu îmi place nu ține neapărat de joc mai mult de mine, adică ca sunt slab la el

Baftă tuturor, sper totuși să câștig :smiley:

1 Like

-L-ai folosi pentru jocuri retro?
-Probabil as instala si niste jocuri retro pe el.

-Ai instala Linux?
-Ar fii o idee de dual boot : Windows/linux

-Ai transforma laptopul într-un mic server?
-\inca nu m-am gandit,orice e posibil

-L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte?
-probabil proiecte

-\ https://www.facebook.com/share/p/1BeR5MfbuD/

-am bagat niste quake 3 arena de relaxare , 5 stele , cel mai bun cand vrei sa te relaxezi cu ceva Deathmatch FPS .

1 Like

Poți să fii cât de creativ vrei. :grin:

L-ai folosi pentru jocuri retro? Nu

Ai instala Linux? Da, proxmox

Ai transforma laptopul într-un mic server? Da

L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte? Nu

Sau pur și simplu l-ai păstra ca piesă de colecție? Nu

Poza + link

Intră pe https://toons.ro , alege un joc retro care îți place și joacă-l. :smiling_face_with_sunglasses:

După ce te joci, lasă în comentariile giveaway-ului:

:video_game: Numele jocului ales → The castel
:star: Nota ta de la 1 la 5 → 2 (nu prea iubesc jocurile retro)
:speech_balloon: Câteva cuvinte despre ce ți-a plăcut sau nu ți-a plăcut la el → nu mi-a plăcut grafica , dar având în vedere ca este un joc retro este și normal să fie așa ,acțiunea este interesantă iar jocul a fost atractiv .

1 Like

Salutare! Foarte fain giveaway-ul, modelele astea de Lenovo din perioada aia chiar erau facute sa tina.

Daca ar fi sa-l castig, planul meu e destul de clar: ii pun repede o distributie de Linux mai usoara (un Xubuntu sau Mint) si il transform intr-un mic server de casa pentru proiecte, dar si pentru emulatoare. Mi-e dor de niste jocuri vechi de PS1 si titluri de PC din anii 2000-2010 pe care nu le mai pot rula usor pe componentele noi. In plus, e perfect de tinut prin atelier cand am de mesterit ceva.

Am dat share la postare pe profilul meu, las screenshot-ul atasat la comentariu. @stff_77 pe instagram

Am intrat si pe Toons.ro si am bagat o sesiune rapida de Doom 2. Nota 5 din 5, clar! Mi se pare incredibil cat de simplu e sa il joci direct in browser fara sa te mai complici cu dosbox sau setari de grafica. M-a luat direct nostalgia cand a inceput muzica.

Bafta tuturor si felicitări pentru initiativa!

1.Cum as folosii laptopul
L-ai folosi pentru jocuri retro ? Da

Ai instala Linux? Da

Ai transforma laptopul într-un mic server?nu

L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte?da

Sau pur și simplu l-ai păstra ca piesă de colecție?nu

Spune-ne ce planuri ai cu el! Sa incerc sa schimb unele componente apoi da îl folosesc pentru gaming in timpul liber

2.Dova pe Tiktok @marioblack706

1. Am incercat jocul Cool Spot nota 3/5
    Un joculeț vechi foarte interesant mi a plăcut
1 Like

Salut ce aș face eu cu laptopul va fi:

L-ai folosi pentru jocuri retro?-Nu

Ai instala Linux?-Poate voi incerca sa instalez Ubuntu

Ai transforma laptopul într-un mic server?-Nu

L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte?-Da voi pune încă 8gb de RAM iar apoi îl voi folosi pentru a mă jucam TABS sau BeamNG Drive deoarece este mai bun decât laptopul meu vechi pe care deabea mai merge Google:))

Sau pur și simplu l-ai păstra ca piesă de colecție?-Nu

Dovadă că l-am postat TikTok - Make Your Day

Am jucat Action SuperCross și sincer l-am adorat deoarece eu ador locurile cu vehicule atât că la început controale au fost puțin complicate dar i-am dat de cap:) Nota 4/5.

Super concurs și chiar ași vrea să îl caștig că să pot și eu să am un laptop care nu se supraîncălzește că un reactor nuclear :smiling_face_with_tear:

L-ai folosi pentru jocuri retro? Da, pentru GTA III, GTA:SA, NFS MW 2003, DOOM, Crysys

Ai instala Linux? Da, pentru a incerca diferite chestii, precum server personal sau sa ma acomodez cu linuxul

Ai transforma laptopul într-un mic server? Da, as face din el un mic server de minecraft pentru mine si prietenii mei

L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte? Probabil cel mai mult pentru programare in C++ la orele de informatica

Sau pur și simplu l-ai păstra ca piesă de colecție? Fiind functional nu am de ce sa il tin de colectie, daca va devenii server probabil va sta pe birou, altfel va fi mutat dintr o parte in alta, in acelasi timp, acest laptop imi este util si pentru munca, chit ca e diagnostic la masina, sau resoftari de telefoane.

1. Dovada Instagram

profil instagram: blitzzzz6969

3.Numele jocului: The Need for Speed (1994)

Nota: 4.5 / 5

​Ce mi-a plăcut:

​Realismul și detaliile: Pentru anul 1994, atenția acordată fiecărei mașini (clipurile video de prezentare, specificațiile tehnice reale și sunetele autentice ale motoarelor) a fost impresionantă.

​Urmăririle cu poliția: Introducerea mașinilor de poliție și a traficului pe traseele de tip punct-la-punct a adus o doză excelentă de adrenalină.

​Maniabilitatea: Modelul de condus încerca să fie mai aproape de o simulare decât de un stil pur arcade, oferind o provocare satisfăcătoare.

​Ce nu mi-a plăcut:

​Conținutul limitat: Numărul redus de trasee (doar 3 trasee punct-la-punct divizate în secțiuni, plus câteva circuite) și doar 8 mașini disponibile.

​Comportamentul mașinilor de calculator: Scriptul jocului folosea un algoritm rigid de trișare („rubber-banding”) – dacă luai un avans prea mare, calculatorul le dădea adversarilor o viteză nerealistă din spate doar ca să te prindă din urmă.

1 Like

Salutare!
1)Ce ai face cu Lenovo-ul dacă l-ai câștiga?
L-ai folosi pentru jocuri retro?
Aș pune și 2-3 jocuri retro pe el.
Ai instala Linux?
Cel mai sigur,mi-a plăcut mult sistemul cum se comportă atunci când l-am instalat pe dell.
Ai transforma laptopul într-un mic server?
Momentan nu,pe viitor probabil că da.
L-ai folosi pentru școală, filme, browsing sau proiecte?
Pentru browsing în principal.
Aș avea grijă mare de el,dar l-aș și folosi.

2)Distribuie Giveaway-ul
L-am distribuit ca de obicei pe tiktok,TikTok - Make Your Day

1. Joacă un joc de pe Toons.ro și spune-ne ce părere ai!
    Am jucat Prehistorik,îi dau nota 4/5,jocul mi-a plăcut mult,îl jucam și când eram mai mic și chiar nu l-am mai găsit să-l joc de mulți ani,graficile alea vechi sunt top pentru mine,controalele sunt puțin cam ciudate deoarece sunt destul de simple.

Zi faină tuturor!

• Ce ai face cu Lenovo-ul dacă l-ai câștiga

Ar fi perfect capabil pentru jocuri de era Xbox 360 si perfect extraordinar pentru uz zilnic Audio, Video ,Linux daca duce Vulkan.

Am nevoie extrema de el pentru facultate.Mai ales ca arata si bine.

Eu am ales Bash the computer Bash the computer | Jocuri retro online
3/5 - e scurt deci perfect sa il joci cu o singura mana.

1. o sa-l folosesc sa accesez internetul modern cand am nevoie , pc-ul meu retro face fata cu greu si cu multe compromisuri.
  2. Vlad Fireteanu pe X: „https://t.co/3rIkLQGWm4 organizeaza giveaway laptop Lenovo G50-80 https://t.co/60GkBKmWCj” / X
  3. aleg Quake, imi place totul, eu prefer sa joc fara emulatie, unele planse sunt prea intunecate, pt. atmosfera e perfect dar face jocul greu de navigat pe alocuri, iar daca cresc luminozitatea manual strica experienta. 5/5

Salut! Particip si de data aceasta..

1. Daca voi castiga laptop-ul, va ajunge in colectia mea personala, langa celelalte calculatoare, telefoane si console. Il voi si folosi, bineinteles. Poate pentru un retro gaming, ceva light :))

2. Zis si facut, ca intotdeauna :slight_smile: TikTok - Make Your Day

3. Am ales Tomb Raider. Un joc demential, l-am jucat si pe pc-urile vechi. Pot sa spun ca imi place cum se misca si pe site, ngl. Ii dau nota de 5/5. Un clasic al jocurilor clasice pentru calculator, iar Lara Croft inca isi face simtita prezenta pentru ca vad ca inca apar jocuri Tomb Raider :slight_smile:

Succes tuturor la acest concurs! :saluting_face:

1 Like