Pagina 1 din 1

Schimb placa video sau caut laptop?

Scris: Lun Ian 29, 2024 5:08 pm
de Vladimir1477
Salutare! Am nevoie de ceva ajutor si nu stiu cum ar fi mai bine... am un laptop toshiba satellite pro a200 cu intel core 2 duo 1.8 parca, 2gb ram si ati mobility hd2600. Il am de aproape un an si nu l-am mai pornit de vreo 2 luni, insa astazi cand l-am pornit in cateva minute mi-au aparut artefacte pe display si acum nu mai apare nimic. Ma poate sfatui cineva cum ar fi mai bine? Sa caut sa schimb placa sau caut un alt laptop? Multumesc!

Re: Schimb placa video sau caut laptop?

Scris: Lun Ian 29, 2024 5:49 pm
de AlinGheaja
Salut
"toshiba satellite pro a200" sunt modele slabe cu probleme de chipset video/placi video. Daca ti-au aparut artefacte cauza poate fi ori placa video ori vre-un modul de ram.
Daca este placa video atunci va trebui inlocuita daca nu e integrata in placa de baza.. Dar mai ok alt laptop cu specificatii similare si cu viata mai lunga. Dar depinde la ce il folosesti.

Topic mutat in: Laptop, PC, Componente, Periferice

Re: Schimb placa video sau caut laptop?

Scris: Lun Ian 29, 2024 5:59 pm
de Cojocel
Daca e laptopul pe care il folosesti ca "principal", categoric nu. Daca esti pasionat de retro, hmm... Altfel, cu banii pe care ii dai la un service pentru reflow sau reballing, iei altul asemanator. Sau, daca tii aproape, in mod sigur vor mai aparea concursuri pe forum. Poate esti norocos! :)

Uite, ai un laptop scos la concurs aici: viewtopic.php?t=546

Re: Schimb placa video sau caut laptop?

Scris: Lun Ian 29, 2024 8:31 pm
de Morphinus
De te atasezi de lucruri ca si subsemnatul mai poti investi ceva timp si banuti in el daca este mentinut in costuri decente ale reparatiei si consideri ca se merita.
In caz contrar daca esti fan laptop te poti orienta catre un alt model tot de tip second hand ori poti da o sansa sistemelor desktop clasice, Tower sau mai delicate si optimizate pentru consum, ergonomie, cele SFF(Small Factor Form).

Totul tine de gusturi si sincer bijuteriile de genul retro sunt placute pana intr-un anumit punct, cel legat de intretinere, fiind rare unele dintre ele cu greu gasesti piese de schimb si poate aspectele legate de performante fiind totusi destul de vechi chiar si pentru jocurile retro.

Re: Schimb placa video sau caut laptop?

Scris: Mar Ian 30, 2024 8:24 am
de Vladimir1477
Multumesc pentru raspunsuri! Nu sunt atasat tare de el inca... nu e laptop principal si l-am luat cu 100 de lei fara incarcator tocmai pentru jocuri din copilarie, iar placa video se poate schimba la el, l-am desfacut si curatat cand l-am cumparat, dar sa iau o alta placa am vazut preturi de la 80 de lei in sus si nu prea ii vad rostul. Si am si un pc tot intel core 2 duo, sau cel putin asa scrie pe carcasa :))), un del optiplex 745 dar cand am vrut sa il pornesc pe el ieri dupa ce am vazut ce face laptopul, am vazut ca nu am cablu de alimentare pentru el, iar colac peste pupaza avea un adaptor dvi in slotul pci iar monitorul e vga. Puteam scoate adaptorul si sa folosesc integratul din placa de baza dar sper sa fac rost azi de un cablu de alimentare si sa vad cum functioneaza. Zi frumoasa si multumesc!