De asemenea asta înseamnă că curentul modern de "pixel art" este o mare aiureală

Ce părere aveți ?
Este cineva care încă folosește monitoare (Super)VGA adevărate, cu tub, pentru jocurile retro ? Ce monitor aveți ?
Comunitatea pasionaților de retro
Mesaj de AlinGheaja »
Am un monitor samsung cu tub de 13" l am folosit ultima data acum un anpsergiu scrie: ↑Dum Sep 24, 2023 2:11 am Designerii grafici ai jocurilor bune și vechi, în special al celor cu un număr redus de culori, se foloseau de faptul că un monitor CRT va face un "smoothing" al culorilor alăturate și, cu un pic de pricepere, imaginile arătau a avea o rezoluție mai mare decât cea reală a monitorului și mai multe culori afișabile.
De asemenea asta înseamnă că curentul modern de "pixel art" este o mare aiureală
Ce părere aveți ?
Este cineva care încă folosește monitoare (Super)VGA adevărate, cu tub, pentru jocurile retro ? Ce monitor aveți ?
Mesaj de AlinGheaja »
Eu am un monitor vechi CRT acasa dar are mufa VGA oxidata si ruginita. Probabil o sa îl restaurez pe viitorpsergiu scrie: ↑Dum Sep 24, 2023 2:11 am Designerii grafici ai jocurilor bune și vechi, în special al celor cu un număr redus de culori, se foloseau de faptul că un monitor CRT va face un "smoothing" al culorilor alăturate și, cu un pic de pricepere, imaginile arătau a avea o rezoluție mai mare decât cea reală a monitorului și mai multe culori afișabile.
Ce părere aveți ?
Pt mufa VGA - există spray-uri pentru curățare contacte - fac minuni.
Pai degeaba mai dau cu spray din-ala pe mufa ca are cativa pini rupti (asa l-am primit). Legat de condensatori , nu ar fi o problema prea mare dar nu m-as baga.
Înapoi la “Laptop, PC, Componente, Periferice”
Parteneri
Furnizat de RetroTech.RO