Tutorial stick bootabil cu Windows 10

Solutii pas cu pas problemelor tale
Avatar utilizator
AlinGheaja
Administrator
Mesaje: 1154
Membru din: Sâm Mai 28, 2022 7:13 pm
Contact:

Tutorial stick bootabil cu Windows 10

Mesaj de AlinGheaja »

Pasul 1
Primul pas este realizarea mediului de instalare , crearea unui stick USB boot-abil cu Windows 10.

Descărcați MediaCreationTool (MCT) pentru versiunea Windows 10 achiziționată :
https://www.microsoft.com/ro-ro/softwar ... /windows10

Introduceți stick-ul USB (liber) care doriți sa îl folosiți ca mediu de instalare in device-ul dvs. Stick-ul este necesar sa aibă minim 8 GB spațiu stocare. Deși in Media Creation Tool , veți vedea 4 GB , stick-urile USB ca si HDD-urile device-urilor au mai puțin spațiu. Astfel acel spațiu nu va fi suficient pentru a scrie Windows 10 pe stick. Trebuie sa selectați litera alocata Drive-ului respectiv si sa selectați Create Installation media for another PC , după care apăsați Next.

Pasul 2
Selectați limba , ediția , arhitectura si apăsați Next. Nu uitați sa debifați căsuța “Use the recommeneded options for this PC” pentru a putea selecta câmpurile mai sus menționate.

Pasul 3
Va trebui sa va decideți daca doriți sa realizați un mediu de instalare pe stick-ul USB sau doriți sa descărcați fișierul media ca si ISO pentru a-l scrie pe un DVD. Pentru a realiza un USB boot-abil va rugăm selectați opțiunea – USB flash drive si apăsați Next.

Pasul 4
Pasul următor va cere sa selectați stick-ul / drive-ul USB pe care dorești sa instalezi fișierele Windows 10. In cazul in care aveți mai multe drive-uri , selectați-l pe cel care doriți sa plasați fișierele. Ulterior apăsați Next.

Pasul 5
Media Creation Tool va descărca sistemul Windows 10 pe device-ul dvs. După ce descărcarea este finalizata , Windows 10 va fi scris pe stick-ul dvs. automat , fără sa mai fie nevoie de o alta acțiune din partea dvs. După ce acesta a terminat va rugam sa apăsați butonul Finish , iar apoi scoateți stick-ul USB din device.

Pasul 6
După finalizarea pasului anterior, introduceți stick-ul USB in device-ul pe care doriți sa instalați Windows 10. Asigurați-vă ca device-ul este oprit înainte sa introduceți stick-ul USB. In momentul in care porniți device-ul dvs. , instalarea ar trebui sa pornească automat. In cazul in care instalarea nu pornește automat va fi nevoie sa selectati stick-ul USB. Pentru asta este necesara apasarea unei taste (in functie de bios)
ESC/F8/F12,etc.
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Avatar utilizator
Comandorul
Contribuitor
Mesaje: 97
Membru din: Joi Ian 05, 2023 11:14 am

Re: Tutorial stick bootabil cu Windows 10

Mesaj de Comandorul »

Personal, m-am obișnuit să folosesc utilitarul Rufus pentru treaba asta, vă pun linkul către tutorial, poate unii preferați să folosiți varianta aceasta. https://www.digitalcitizen.ro/stick-mem ... x-freedos/
Avatar utilizator
AlinGheaja
Administrator
Mesaje: 1154
Membru din: Sâm Mai 28, 2022 7:13 pm
Contact:

Re: Tutorial stick bootabil cu Windows 10

Mesaj de AlinGheaja »

Comandorul scrie: Lun Ian 09, 2023 5:50 am Personal, m-am obișnuit să folosesc utilitarul Rufus pentru treaba asta, vă pun linkul către tutorial, poate unii preferați să folosiți varianta aceasta. https://www.digitalcitizen.ro/stick-mem ... x-freedos/
Da este foarte adevarat! Doar ca daca vrei sa instalezi oficial Windows 10/11 cu UEFI si Secure Boot(impreuna) nu merge cu rufus (doar pe unele calculatoare) decat cu utilitarul de la microsoft. Doar UEFI merge fara probleme.
Si cateodata cand instalezi Windows 10/11 si licenta este integrata in BIOS/UEFI (placa de baza) nu o ia decat dacat cu utilitarul de la microsoft.

Asa ca tin un stick de 128 GB cu AIO (toate windows-urile) facut cu Ventoy si un stick de 32 GB cu Windows 10 AIO facut cu utilitarul m$!
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike