Playstation Portable (PSP)

Totul despre Playstation,modare,tutoriale,etc
Aryan

Playstation Portable (PSP)

Mesaj de Aryan »

Salutare, comunitate!
Astăzi doresc să vă prezint un ultim răcnet al anului 2005 și anume: PlayStation Portable (PSP).

Imagine

Competitor direct cu Nintendo DS, acest handheld oferea, pentru un preț puțin mai mare, o sumedenie de chiștoace și tehnologii de la Sony. În calitate de consolă portabilă, s-a vândut chiar bine — 80 de milioane de unități — ba chiar vindea mai bine la începutul vieții sale decât DS.

Avea UMD (exista și varianta GO fără UMD, cu sanie, cu 16 giga interni), formatul bișnițar DuoStick, port pentru căști, Wi-Fi, browser și magazin cu demo-uri atât jucabile, dar și video. Avea baterie care ținea 10 ore cu muzică și 3–6 în jocuri. Era și modelul 3000 cu ieșire composite. Avea DC in de 5V/2A dar și port USB, la care puteai să încarci și să modezi.

Eu am crescut cu modelul fat, care făcea DIIIIING când deschideam sertarul UMD. Jocuri pentru care sunt nostalgic sunt Persona 3 Portable, Ben 10: Protector of the Earth, GTA Liberty City Stories și Wipeout Pulse.

Ecranul de 480 × 272 pixeli (272p 16:9) ascundea foarte mult cât de sacrificate erau unele porturi precum Persona 3.Era destul de mult sub un PS2 și până la urmă UMD-ul avea maxim 1.8 giga.
Când emulez am o problemă cu texturile.

Avea procesor dedicat pentru media. Era și un fel de media player portabil, nu chiar reușit, pentru că costa la fel de mult să-ți iei filmul pe UMD ca pe Blu-ray. Ieșeai mai bine cu un player DVD portabil cu ecran :P.
Totuși, la vremea lui, ducea YouTube în 240p, cu 32–64 MB RAM.

În prezent, se vinde cam piperat, mai ales modat, dar emulator pentru el există și este bun. Poate să ducă PS1 chiar bine, pentru că era suportat oficial.

Voi ați avut PSP?Ce credeți de acest handheld?
Ultima oară modificat Lun Aug 11, 2025 10:48 pm de către Aryan, modificat 1 dată în total.
AlinGheaja
Administrator

Re: Playstation (dar) Portabil

Mesaj de AlinGheaja »

Daaaaaaaaaaaaaaa
In 2007 cand a aparut PSP Slim 2004 l-am cumparat de la media galaxy, era varianta galbena the simpsons.
Kitul a fost 700 lei atunci si imi trebuia si cardul care a costat inca 150 lei de 1 GB.
Din pacate nu il mai am :(

Model Exemplu:
Imagine

M-am indragostit instant de el ! M-am jucat atunci The Simpsons de pe UMD cred ca o saptamana in continuu pana cand am vazut ca pot incarca si jocuri Demo gratis de pe internet si sa le copiez pe card. Apoi dupa 7-8 luni am dat de Dark Alex si de custom firmware(Forumul psp hacks). PSP Slim in perioada aia era destuld e greu de modat !
Dar in scurt timp aparuse o metoda sa desfaci bateria si sa tai un pin asa PSP intra in recovery si poti da flash la cfw. Singura buba era ca nu se vedea nimic pe ecran si trebuia sa urmezi pasii cu rabdare.
Si dupa aproximativ o ora am ajuns sa il modez si pe urma sa copiez direct GTA LCS :D
Dar de vre-o ... cateva luni ma tot bate gandul sa imi iau un PSP sau un PS Vita !
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Aryan

Re: Playstation Portable (PSP)

Mesaj de Aryan »

Maaaaaama ador jocurile Simpsons xD și parcă mai era unu cu Family Guy.Lumea uita că existau și jocuri tie-in chiar decente.Pe PSP nu aveai jocuri FPS dar aveai orice altceva și era distractiv doar să cauți.
Ia un PSP / Vita până când nu devin încă un rinichi :) E bun pentru de toate.
AlinGheaja
Administrator

Re: Playstation Portable (PSP)

Mesaj de AlinGheaja »

Sa stii ca vreau sa iau un vita! Doar ca nu am buget inca...
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike Buzzd Chat Diliul cu Citate WarGods Community Servers