Evolutie calculator 486

Discutii legate de laptop-uri,calculatoare,componente si periferice
nenea33

Evolutie calculator 486

Mesaj de nenea33 »

Salut,
Astazi vreau sa arat un build pe care mi-l propun prin vara sa il fac si vreau sa distribui evolutia cu voi legat de acest build
Sunt interesat sa construiesc un build de 486 care sa ruleze windows 95 si sa ruleze cu un ISA VLB
Pentru aceasta configuratie cu timpul am colectionat piese scumpe(cam 850 de lei din 2022 pana acum)
Ce am eu consta asa
Placa PCChips M912 V1.7
Procesor intel DX2 66MHZ(era ceva sa gasesc 100MHZ dar sunt scumpe si nu dau)
24MB ram
Placa ISA VLB trident
Controller IDE(Am si SCSI insa nu folosesc asa ceva si nu am cablu SCSI)
Carcasa pe care vreau sa o folosesc este una de a fost un socket 7 iar piesele s-au dus pe socket 7-le de am avut problema cu CMI,asa ca am ramas cu sursa puscata AT,cablu IDE,floppy-ul si CD-rom-ul
Aceasta carcasa m-a interesat pentru un 486 deoarece este una mare,are buton de turbo si display turbo
Mai multe imagini cu timpul
Acum insa ce ma impiedica cel mai mult este sursa AT,mai am altele 2 insa nu sunt electrician bun si risc sa o stric si mai tare
Am convertor ATX-AT insa am inteles ca este o chestie cu firul de 5V care impiedica sunetul deci decid sa merg cu sursa normala
nenea33

Re: Evolutie calculator 486

Mesaj de nenea33 »

Destul cu vorba,hai sa trecem la niste imagini
In imaginea cu fata de masa rosie se vede placa anterioara 486,biostar 1433-UIV si o placa de socket 7 care mai este
Placa de 486 a patit o problema de incepator si a trebuit inlocuita cu PCChips,de asemenea si procesorul care era un I486SX-33 MHZ
Celelate sunt functionale iar hard diskul mare nici pana acum nu a fost testat
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
De asemenea,retrobrigting ar fi necesar la carcasa deoarece e galbenita si ruginita
AlinGheaja
Administrator

Mesaj de AlinGheaja »

Uhhh ce bine arata. Cred ca weekendul asta scot la gaming un pc retro :D mi-ai facut pofta.
Am un amd k6 ce vreau sa fac putin gaming.
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
nenea33

Mesaj de nenea33 »

Socket 7-le meu dupa ce am rezolvat toate problemele merge brici,am jucat si captain claw insa am decis ca ar merge mai bine un monitor cu tub pentru calitate :D Imagine
Singurul minus e ca din cauza ca folosesc SSD nu pot face mai multe actiuni deodata insa a meritat atat lucru pentru atata nostalgie
AlinGheaja
Administrator

Mesaj de AlinGheaja »

Esti norocos !
Si eu vreau un CRT :((
Ce dor imi este de culorile de pe CRT ! Cata nostalgie...
nenea33

Mesaj de nenea33 »

AlinGheaja scrie: Joi Ian 30, 2025 10:43 pm Esti norocos !
Si eu vreau un CRT :((
Ce dor imi este de culorile de pe CRT ! Cata nostalgie...
Norocos in sensul ca pasiunea e mostenita de la tatal meu care au fost calculatoarele lui si nu a avut intentia sa arunce niciunul,chiar daca s-au stricat la un moment dat si s-a ajuns la o situatie critica prin 2021(aveam numai gigabyte-ul cu windows 7 functional) am reusit sa le pun pe toate pe picioare inapoi si inca continui asta
In schimb chiar imi pare rau de tine ca nu ai ce am si eu ,poate din cauza ca familia ta nu a avut atatea sau preturile la astfel de chestii sunt scumpe rau.
AlinGheaja
Administrator

Mesaj de AlinGheaja »

Eu nu am avut de unde sa mostenesc nimic. Asa sa lipit de mine la "informatica la scoala" ! Internetul cafe aparut prin cartier ma atras si mai tare cu o serie de jocuri half-life,counter strike, nfs underground 1,gta 1/2.
Din pacate primul meu calculator a fost doar in 2003 (128mb ram,p2 la 333mhz,4 gb hdd,gf2 64 mb cu win 98 + gta 3 instalat si atat) care a costat 500 de lei !
Si cu ala am mers mult timp si pe urma cand toti aveau deja p4.. eu am urcat la p3!
Nu mi-am permis pentru nu au fost oportunitati !
In prezent am o gramada de calculatoare/laptop-uri/componente.
Doar ca nu am loc in casa de inca un pc cu crt.
Asa ca pe multi i invidiez. :D In schimb am laptop-uri retro multe de la p1 la p4 cu video dedicate. Ocupa putin loc si pot sa ma joc.
Dar cand vreau sa ma joc jocuri ms-dos intru pe toons.ro si mai joc "Word Resque" sau "Duke Nukem 3d".
Si toons.ro e o oportunitate rapida pentru mine de multe ori la birou cand am chef de un Doom! :))
nenea33

Mesaj de nenea33 »

Sambata trecuta,alaturi de I3 m-am uitat la placile de extensie sa le observ mai bine
Tridentul cred ca e cel mai potrivit pentru windows 95
Placa IDE nu m-a interesat,doar sa mearga sa am hardImagine
Imagine
Imagine
Imagine
nenea33

Mesaj de nenea33 »

Avand in vedere ca elevii au intrat in vacanta,pot avea si eu umpic de timp liber
Am desfacut carcasa si avem asa:
Un cd rom/DVD LG pe care cred ca ar merge inlocuit cu unul pionieer foarte ciudat cu un ventilator care nu merge in spate
-2 porturi de printer cred
-floppy disk-ul dezafectat
Sursa at stricata,m-am uitat inauntru si deoarece acum multi ani nu am avut idee ce se intampla daca dai pe 110V siguranta este pocnita insa nu stiu daca este si alta componenta,am sa vad daca gasesc pe cineva sa vad daca poate inlocui siguranta fiind nedetasabila insa nu stiu daca componentele de dinauntrul sursei au patit si ele ceva
Carcasa metalica necesita multa atentie de la mine la cata rugina are
(Eroare imgur,nu pot pune imaginile)
(Eroare!
Nu aveţi permisiunile necesare pentru a termina această operaţie.)
AlinGheaja
Administrator

Mesaj de AlinGheaja »

La mine nu se simte vacanta..
Imagine

imgur ?! :?

ai aparat de masura ? (multimetru)
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike Buzzd Chat Diliul cu Citate WarGods Community Servers