Sega Genesis

Totul despre consolele care nu se in gasesc in lista sau modele copiate dupa original
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 766
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Sega Genesis

Mesaj de Ionut1510 »

Sega Genesis sau Mega Drive este o consolă video de 16bit lansată in Japonia in 1988 iar in USA in 1989 a fost ce-a de a treia consolă lansată de Sega.
Proiectat de o echipă de cercetare și dezvoltare supravegheată de Hideki Sato și Masami Ishikawa, Genesis a fost adaptat după placa arcade System 16 de la Sega , centrată pe un procesor Motorola 68000 ca CPU , un Zilog Z80 ca controler de sunet și un sistem video care suportă sprite-uri hardware . gresie și derulare. Redă o bibliotecă de peste 900 de jocuri pe cartușe bazate pe ROM . Au fost lansate mai multe suplimente, inclusiv un Power Base Converter pentru a juca jocurile Master System. A fost lansat în mai multe versiuni diferite, unele create de terți. Sega a creat două servicii de rețea pentru a susține Genesis: Sega Meganet și Sega Channel .
În Japonia, Mega Drive s-a descurcat prost față de cei doi principali concurenți ai săi, Super Famicom de la Nintendo și PC Engine de la NEC , dar a obținut un succes considerabil în America de Nord, Brazilia și Europa. La succesul său au contribuit biblioteca sa de porturi pentru jocuri arcade , popularitatea seriei Sega Sonic the Hedgehog , mai multe francize sportive populare și marketingul agresiv pentru tineri , care l-au poziționat drept consola cool pentru adolescenți. Lansarea în 1991 în America de Nord a Super Nintendo Entertainment System a declanșat o luptă acerbă pentru cota de piață în Statele Unite și Europa, cunoscută sub numele de „ războiul consolelor ”. Acest lucru a atras atenția asupra industriei jocurilor video, iar Genesis și câteva dintre jocurile sale au atras controlul juridic în chestiuni care implică inginerie inversă și violență în jocurile video . Controversele din jurul jocurilor violente precum Night Trap și Mortal Kombat au determinat Sega să creeze Videogame Rating Council , un predecesor al Entertainment Software Rating Board .
Specificații
Microprocesorul principal este un procesor Motorola 68000 pe 16/32 de biți, tactat la 7,6 MHz . Un procesor Zilog Z80 pe 8 biți controlează hardware-ul de sunet și oferă compatibilitate cu sistemul principal. Genesis are 64 KB de RAM , 64 KB de RAM video și 8 KB de RAM audio. Poate afișa până la 61 de culori simultan dintr-o paletă de 512. Jocurile sunt în format cartuş ROM și sunt introduse în partea de sus.
Ionut1510
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike