[Gnome] Gesturile de trackpad de pe wayland pe x11

Solutii pas cu pas problemelor tale
Avatar utilizator
octavianstechtips
Mesaje: 32
Membru din: Mie Apr 12, 2023 8:58 pm
Localitate: Mioveni, Jud. AG

[Gnome] Gesturile de trackpad de pe wayland pe x11

Mesaj de octavianstechtips »

Ei bine pentru cine a folosit gnome stie clar cat de bune sunt gesturile lor pe trackpad basically cu 3 degete controlezi tot ce tine de overview, desktopuri, app screen ceece face intefata sa fie utilizata mega usor pentru userii de laptop. Singurul defect: sunt doar pe wayland (un window manager modern bazat pe compozitoare) si desi wayland e destul de "matur" acesta nu este perfect in toate circumstantele si de aceea x11 desi este vechi (ultimul release a fost in 2012 daca nu ma insel) acesta este ceva mai stabil decat wayland dar as I said nu are gesturi pt trackpad care sunt un dealbreaker pentru mine. Ei bine am descoperit ca poti avea aceste gesturi destul de usor asa ca hai sa vedem ce trebuie sa facem.
1)Instalam Touchegg
Ei bine Touchegg este un program ce ajuta la detectia de gesturi si este OBLIGATORIU ca gesturile noastre sa functioneze.
Fiecare distro are procesul diferit asa ca voi lasa Linkul de la pagina de Github.
2)Instalam extensia
Daca aveti gnome tweaks si extensions deja instalate (+ extensia gnome pentru browserul vostru) acest pas va fii usor doar dati click pe linkul acesta si dati decat on si gata ar trebui sa mearga fara vreun reboot. Daca nu aveti gnome tweaks si extensions cautati cum se instaleaza pe distributia voastra (cum se numesc pachetele) si pentru extensia de browser cautati decat gnome numele browserului vostru extension si cel mai probabil va va arata linkul cu magazinul chrome web store(daca aveti un browser bazat pe chromium ex. Google chrome, MS edge, Brave) sau cel de la Mozilla pt cei cu firefox si derivatele sale.
Imagine
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike