Open Office – Alternativă open-source la Office

Programe utile pentru diferite sisteme de operare
Avatar utilizator
Comandorul
Contribuitor
Mesaje: 97
Membru din: Joi Ian 05, 2023 11:14 am

Open Office – Alternativă open-source la Office

Mesaj de Comandorul »

Sunt un mare fan al suitei Apache Open Office. A fost o perioadă în care foloseam doar produse Microsoft, dar după ce au introdus abonamentele, mi-am dat seama că am nevoie de o soluție nouă.

Căutarea mea s-a încheiat rapid. Am descărcat Open Office și nu am mai avut nevoie de altceva. Acesta oferă programe similare cu Office, cele mai importante fiind Writer (Word), Calc (Excel) și Impress (PowerPoint).

Deși are un aspect ușor învechit, dispune de toate funcțiile de editare și formatare de care am nevoie atât pentru uz personal, cât și profesional.

Open Office este o suită de programe gratuite de tip open-source, care cuprinde șase programe. Deși nu puteți descărca doar programul de care aveți nevoie, fișierul nu este atât de mare și nu va folosi prea multe resurse.

Link descărcare program: https://sourceforge.net/projects/openof ... autoselect
Avatar utilizator
Morphinus
Moderator
Mesaje: 471
Membru din: Joi Ian 05, 2023 1:04 pm

Re: Open Office – Alternativă open-source la Office

Mesaj de Morphinus »

Alternative ok mai sunt gen:

https://www.wps.com/

https://ro.libreoffice.org/

Dar in functie de necesitati zic ca merita si achizitionarea unei licente, discutabil aici fiind aici cel ce le pune la dispozitie si provenienta acestora din zone mai mult sau mai putine "gri".
Exemplu concret cu un Microsoft Office Proffesional 2021, luat de pe un site ce comercializa astfel de licente si nu numai printr-o campanie la momentul respectiv, unde costa echivalentul a 10 RON, o simpla sticla de suc sau niste cipsuri, daca este sa luam "gaura" cat de mare este daca este sa nu functioneze si sa consideri ca ai pierdut bani, la sumele astea fiind absurd sa zici ca ai pierdut ceva, trust me is patit si stiu ce zic.
Intr-adevar cheia de activare furnizata initial nu a functionat, nu am reusit sa o activez sub nici o forma dar am rezolvat situatia prin suportul oferit de respectivul site, furnizand o cheie secundara si perfect functionala, rezistand vad si dupa un an de utilizare.
Aici poate sa fie cu un dublu tais, ori sa mearga ori sa fie dezactivata dupa o anume perioada de unde si zona asta gri ce o mentionam, ce inca este permisa si de catre imparatia Microsoft si nu numai.
Imagine
Avatar utilizator
AlinGheaja
Administrator
Mesaje: 1158
Membru din: Sâm Mai 28, 2022 7:13 pm
Contact:

Re: Open Office – Alternativă open-source la Office

Mesaj de AlinGheaja »

Eu am folosti microsoft office,libre office,open office,only office etc.
Sunt multe documente care doar in microsoft office pot fi folosite (ce tin de minister).
Dar open office mi se pare cel mai ok.
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike