Comanda chkdsk – scanarea unităților și remedierea erorilor

Solutii pas cu pas problemelor tale
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 771
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Comanda chkdsk – scanarea unităților și remedierea erorilor

Mesaj de Ionut1510 »

Cum să rulați chkdsk din utilitarul de verificare a discului

în versiunile anterioare MS-DOS ale sistemelor de operare Microsoft. De la Windows NT 3.1 și o versiune ulterioară, chkdsk rulează ca un program pe 32 de biți care acceptă și discuri în format NTFS. De la Windows XP și versiuni ulterioare, instrumentul include o funcție de scanare a discului cu o interfață grafică simplă care utilizează serviciul de disc în fundal, dar oferă doar două dintre numeroasele opțiuni ale serviciului. În articolul următor, veți afla despre diferitele comenzi și parametri chkdsk care sunt disponibili și despre cum să utilizați instrumentul în scopurile dvs.

Pentru a rula chkdsk din File Explorer, faceți clic dreapta pe o unitate și selectați Properties din meniul contextual. Apoi accesați fila Tools . În secțiunea „Error Checking”, faceți clic pe butonul Check :


După o scurtă scanare, Windows 10 sugerează automat reparațiile necesare (în Windows 7, opțiunile de reparare trebuiau selectate manual). Puteți alege dintre două opțiuni:

Remediați automat erorile sistemului de fișiere – corespunde parametrului chkdsk /f .
Scanați și încercați recuperarea sectoarelor defecte – corespunde parametrului chkdsk /r .
Dacă alegeți una dintre opțiunile de reparație de mai sus, timpul necesar va crește semnificativ. În plus, nu puteți utiliza unitatea în timp ce este verificată . Prin urmare, ar trebui mai întâi să închideți toate programele și ferestrele File Explorer care accesează sau afișează date de pe această unitate.

De asemenea, nu ar trebui să accesați unitatea în modul numai citire în timp ce verificarea se execută, altfel timpul necesar pentru verificare va fi mult mai lung. Cel mai bine este să închideți toate programele și să dezactivați software-ul antivirus de la terți pentru a le împiedica să efectueze sarcini în fundal.


Cum să rulați chkdsk din linia de comandă cu întreaga gamă de caracteristici

Dacă rulați chkdsk din linia de comandă, aveți mult mai multe opțiuni de scanare decât dacă utilizați File Explorer. În Windows 10, puteți introduce comenzile chkdsk folosind fie Command Prompt, fie noul PowerShell. Nu aveți opțiunea PowerShell în versiunile mai vechi ale sistemului de operare, cum ar fi Windows 7 sau Windows 8. Următorul ghid pas cu pas vă arată exact cum să controlați instrumentul prin linia de comandă.

Mai întâi, închideți toate ferestrele care afișează unitatea pe care doriți să o verificați și închideți toate programele care ar putea accesa unitatea.
Faceți clic dreapta pe logo-ul Windows din bara de activități pentru a deschide meniul Start. Apoi, deschideți Command Prompt (Admin) sau Windows PowerShell (Admin) . În funcție de versiunea dvs. de Windows, doar una dintre aceste opțiuni va apărea în meniu.
Dacă sunteți conectat ca utilizator cu permisiuni restricționate, trebuie să introduceți parola de administrator în acest moment.
Introduceți "chkdsk" și litera unității pe care doriți să o verificați.
Ionut1510
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike