(Inchis) Concurs Dell LatitudeC600

Diferite concursuri cu diferite premii organizate de RetroTech.RO sau membrii ai comunitatii
Avatar utilizator
mariushkn
Moderator
Mesaje: 46
Membru din: Dum Mai 29, 2022 9:40 pm

(Inchis) Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de mariushkn »

Salut ,


Mai mult ca sigur ai venit aici de pe TikTok si vreau să-ți spun bine ai venit pe RetroTech.ro

..si daca tot , lasă si un follow la contul oficial al comunității @retrotech.ro

Bun , in primul rand laptopul are o pată pe ecran , albicioasă iar balamalele se duc pe spate dacă il dai prea tare .
Bateriile de bios cât si de alimentare sunt moarte de mult timp
Uneori o ia cursorul razna de la navigatia mouse integrată in tastatura (ori misti de ea până isi revine ori o dezactivezi din bios , dar dacă scoti laptopul din priză se pierde setarea,in standby rămâne)
Difuzoarele sunt jalnice,dar există căști sau boxe portabile.


Bun , acum că v-am spus ce nu-i ok , hai cu puține specificații.

Procesor : Intel Pentium III 1.0GHz
RAM : 192MB
Placa video : Ati Mobility 8MB
Placă de sunet : am uitat :))
HDD:60GB (foarte încăpător pentru acest sistem)
CD-ROM si USB funcționale, să poti transfera jocuri/software de pe calculatorul tau modern
Sistem : Windows 98 SE cu SP3 neoficial , multe jocuri clasice deja instalate, trebuie sa montezi ISO-urile cu Daemon Tools (e instalat )
Driverele sunt instalate , laptopul funcționează bine , poate are nevoie de o mentenanță si pasta termoconductoare , se cam încălzește .


Ce trebuie să faci ca să participi ?
Spune-ne o întâmplare amuzantă cu primul tau calculator,dar să nu fie din 2-3 propoziții , ceva mai detaliat să râdem 😂 .
Cea mai amuzantă o să câștige laptopul si pe 15 septembrie va fi anunțat in acest topic

Laptopul are încărcătorul original si dau si un mouse optic PS/2 (rotita defectă :)) ) dar poți pune mouse prin USB


Go go gooo !!
Floppatech42

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de Floppatech42 »

Primul meu PC (laptop) a fost un Acer aspire undeva din 2007-2010 și mă uitam pe YouTube. Faceam multi-tasking, ascultam muzica la maxim și dintr-odată a dat bluescreeen of death și a făcut foarte urât mai ales era vreo 9 noaptea și cum a dat BSoD normal ca eram și mic m-am speriat și am urlat de am trezit tot blocu. Nu am putut să dorm vreo 2 săptămâni 😂
Ultima oară modificat Lun Aug 22, 2022 11:05 pm de către Floppatech42, modificat 1 dată în total.
calugarul15
Mesaje: 5
Membru din: Lun Aug 22, 2022 10:38 pm

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de calugarul15 »

Buna! Povestea primului meu calculator primit cado de la fostul meu sef care e un tehnician GSM si It.
Am primit calculatorul in vara anului 2001, inainte de atentatele teroriste din America. Configuratia sistemului era una foarte modesta, 586 la 133mhz cu ceva pplca video S3 trio 3D si ce imi mai aduc aminte, e ca aveam un Hdd de 512mb, fara placa de sunet, 16mb EDOram. Aveam instalat Windows 95 pan european ce ocupa, instalat numai 32mb, practic era un windows chel dar aveam desktop.....decat windows 3.1 era un lux, consuma foarte putine resurse!
Si acum partea amuzanta, m-a pacalit seful meu ca imi da cadou un Hdd de 4gb (cu defect), l daca merg pana acasa de la magazin (cativa km, circa 4), sa aduc spirt sa curatam platanele hardiskului pentru ca avea BADsector! El era convins ca nu va merge insa eu naiv am alergat dus-intors, prost am fost de mic, entuziasmat ca poate, poate salvam hardul, in gandul meu, stie seful meu ceva, stie ca sunt sanse sa mearga! Pe cand colo teapa, am venit cu spirtul, am curatat platanele, hardul odata desfacut nu a mai mers nici cat mergea inainte! Foarte suparat si dezamagit am fost.
Era un hard de la Qantum bigfoot de dimensiunea unui Cd-rom!
In fine, cu timpul mi-am luat hard mai mare, mi-am achizitionat placa de sunet (o placa foarte interesanta pentru acele vremuri Aureal Vortex 1 si apoi am trecut pe Vortex 2, rivalul lui Creative SoundBlaster, accelerator grafic Voodoo 3Dfix, apoi am trecut la Pentium 1 120mhz ...si cu timpul am tot schimbat componente, carcase si monitoare!

PS: acum am 3 sisteme retro, un AMD K6-2 la 550mhz (cel mai rapid K6-2), cu maxim de ram (768mb SDram), video GeForce 4 MX400 si HDD160gb pe IDE, sunet AUREAL VORTEX 2!!!!
Sistemul nr 2 este un AMD Athlon 3200+ cu nucleu BARTON (cel mai rapid procesor pe socket A) cu placa de baza de la Gigabyte GA-7n400 pro2, placa video ATI 3850 cred ca pe 256bit, ( cea mai tare placa video pe slot AGP), placa sunet Aureal Vortex 2!
Sistemul nr 3 e un AMD FX-9590 (primul procesor la 5Ghz viteza cu 8 nuclee si cel mai rapid procesor pe acest socket) socket AM3+, placa de baza de lw MSI (ceva gaming edition) 16gb ram si doua placi video ATI 6990, sursa de la thermaltake 1200w!
Salutari si toate cele bune! Scuzati greselile de ortografie si daca m am exprimat rau, nu sunt punctele mele forte!
aLinux

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de aLinux »

NU voi participa la concurs dar am sa va povestesc prin ce am trecut cu primul meu calculator.

Era prin 2003 abia terminasem clasa 8-a si mama mi-a spus ca daca iau examenul de capacitate si trec imi cumpara un calculator. Da.. am reusit cumva :)) .
Mi-a oferit 5 milioane buget si am inceput sa caut. Am gasit la un tip un intel pentium 2 la 333mhz cu 128 mb sdram, 1 gb hdd scsi si 4 gb hdd ide cu placa video nvidia geforce 2 64 mb si un monitor CRT greu! Am cerut tipului sa imi puna GTA 3 pe el. Aveam ochi doar pentru jocul ala...
Mi-a instalat Windows 98 si mi-a pus GTA 3. Am ajuns acasa si m-am jucat in fiecare zi. Timp de 6 luni am instalat o gramada de jocuri de ramaneam fara spatiu. Si ca oricare altu te apuci si stergi din windows ce vezi ca ocupa mult sa iti faci loc(fara sa te gandesti ca la restart,poate nu mai porneste). M-am jucat GTA 3,VC,NFS U 1 si 2,NFS Porsche etc.. ca Intr-un final goana dupa spatiu liber a dus la "Operating system not found".
Aveam un cd cu xp de la un amic ce trebuia sa il dau mai departe la cineva care avea nevoie si am zis hai sa incerc daca tot am stricat. Si asa.. am instalat Windows XP si am inceput sa dau de gustul lui(Desi pentriu p2 la 333mhz era mai ok 98). Dupa cateva luni mi sa ars ceva la placa de baza si am ramas cu ochii in soare. Timp de 6 luni nu am mai avut calculator. M-am tot rugat si am cautat o placa de baza dar nu am gasit. Abia dupa 6 luni am gasit la un magazin de calculatoare SH o placa de baza si un procesor P3 (deja in perioada aia aparuse si GTA San Andreas). Am cumparat placa de baza si procesor si un hdd de 20 gb (iti dai seama ce upgrade). Am ajuns acasa le-am montat dupa 2 zile de gandit (fiind prima data). Si primul joc ce l-am instalat a fost GTA San Andreas. Mergea bine pe el. Fiind un P3 la 1GHZ cu 512 sdram. Era mai mult decat suficient. Internetul a venit abia dupa inca 3 ani din pacate. Fiind o perioada mai grea pentru mine, nu imi permiteam. Majoritatea prietenilor meu aveau internet de mult timm (ADSL). Dar era ok ca circula CD-ul la greu !
I
Avatar utilizator
mariushkn
Moderator
Mesaje: 46
Membru din: Dum Mai 29, 2022 9:40 pm

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de mariushkn »

Hai să destăinui si eu doua povești cu primul meu PC .

Bun , prin 2006 parcă aveam o vecină undeva pe la 50-60 mai înstărită ce ținea la mine,si era super de treabă si cu părinții mei , și într-o zi ma cheamă la ea acasă să imi arate un calculator , era un desktop Comrace , nu-mi mai amintesc bine specificațiile, procesor Intel Celeron 200MHz, 64mb ram , placă video Cirrus Logic , si rula mărețul Windows 98.

Mă pune femeia să scriu o compunere in Word 97 , îmi arată WordArt , o plăcere . Fac compunerea,ii place si imi spune ca acest PC e al meu , am rămas șocat , cum să am eu un calculator , wow.

Intre timp il aducem acasă, jocuri nu aveam pe el dar pictam foarte mult în paint 🎨 , vine un prieten de al unui unchi ce era calculatorist si imi aduce sfantul CD cu jocuri , când ma uitam la el si vedeam procesul de instalare , el le instala in MS Dos cu comenzile aferente si cum apareau texte random pe ecran, omul imi instalase doom 1 , doom 2 , heretic, stunts 1 si wacky wheels , buuun , pleacă băiatul si vine vremea sa mă joc , pornesc heretic , ma joc cat ma joc si vine vremea sa opresc PC-ul , dar era interzis sa opresti pc de la buton sau sa dai reset , că dacă se strică , si in joc spunea "are you sure you wanna quit? Y/N"
Cine naiba să știe engleză , așa ca am inceput sa ma duc printre vecini la prietenii mei , si să-i chem sa ma ajute , niciunul nu a știut, până la urma mintea mea sclipitoare care știa 4 cuvinte in engleza (cat dog yes no) și-a dat seama ca jocul te întreabă daca vrei sa iesi și să-i spui yes or no , si am apăsat Y , jocul s-a inchis si am oprit calculatorul , maică-mea vine la mine si mă ia în brațe , ma pupa grav ca-s deșteptu ei , eu eram computer scientist in brațele ei 😂😂😂 .



Bun ,vine vremea să bag iar jocuri,si vine un băiat să-mi bage jocuri pe el , eu știam de vrăjitoriile alea făcute in msdos de acel băiat,si le-am explicat că e foarte greu , si ei m-au învățat de cea mai bună unealta, copy paste 😂😂 , faza misto e că acel cd era numit "joculețe misto si porno" si pe Windows98 directorul unde esti il afișează in stânga cu text uriaș îngroșat,si a văzut maică-mea si mă întreaba ce înseamnă aia , si eu smecher am observat ca r si n se vedeau cam lipite si ii zic ca e "pomo" și că împuști pomi ... M-a lăsat in pace 😂😂 vai câte 18+ am avut de pe cd-ul ăla..


Dupa câțiva ani se strică windowsul,stau fără pc un an că nu e asa usor sa vina cineva sa îți schimbe windowsu, ii dam 10 lei uni băiat si îmi bagă Windows XP , bineînțeles fara drivere , la revedere sunet , iar după ce a plecat pc-ul dadea freeze la welcome , dar i-am găsit trucul , de nervi am apasat de foarte multe ori pe enter , si a pornit , daca nu dadeam ca disperatu in primele 10 secunde in enter rămânea blocat si trebuia să-l resetez.


Mna , au fost 3 povești 😂
Avatar utilizator
djsop
Contribuitor
Mesaje: 190
Membru din: Mar Iul 05, 2022 10:14 pm

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de djsop »

Va salut cu respect
Va dau una din casă mai des intalnita la cei ce au prins vremurile demult apuse :))
Cand eram mic eram foarte pasionat de jocuri aventura, strategie, shootere , platform etc si eram toata ziua si noaptea pe ele ca abia mai dormeam.
Ca sa vezi intr-o noapte linistita am reusit insa sa uit sistemul de boxe aprins si dat volum tare, (era si din windows volumul dat aproape la maxim) pentru ca foloseam des castile dar data aia uitasem sa le reintroduc.
Aprind PC-ul si BOOM incepe sunetul de intro de la Win98 care il rulam la vremea aia, evident am trezit cred ca tot blocul si pe parintii mei in acelasi timp, plus ca mi-a crapat inima de vreo 30 de ori si tremuram de parca as fi vazut o fantoma. 😅😅😅😅
Nu cred ca exista om care sa nu fi patit asta cu sunetul de intro de la win98 🤣🤣🤣🤣
Floppatech42

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de Floppatech42 »

Floppatech42 scrie: Lun Aug 22, 2022 10:58 pm Primul meu PC (laptop) a fost un Acer aspire cu windows 7 undeva din 2007-2010 și mă uitam pe YouTube. Și mă jucam roblox in 15 fpsuri , ascultam muzica la maxim și dintr-odată a dat bluescreeen of death și a făcut foarte urât mai ales era vreo 9 noaptea și cum a dat BSoD normal ca eram și mic m-am speriat. Am tremurat de parca am vazut i fantoma și am urlat de am trezit tot blocu. Nu am putut să dorm vreo 2 săptămâni 😂
Asa a fost primul meu blue screen of death
WindowsXP2001

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de WindowsXP2001 »

Povestea 1 incepe asa:
Primul meu laptop a fost un Asus F5R prin 2007 era un laptop bun pe vremea aia tin minte ca era un Core 2 Duo cu ATI Radeon Xpress 1100 (256MB) parca nu mai stiu si il sticam de fiecare data,adica ii stricam Windows-ul de fiecare data si nu stiam sa-l reinstalez,nu aveam nimic (Stick,CD...)
pana cand prin 2009-2010 a venit un vecin la mine sa-mi reinsaleze Windows Vista,laptop-ul inainte avea Windows XP,si ma invatat sa instalez Windows-ul pe laptop ca nu stiam =),inainte pana sa vina vecinu' sa imi reinstaleze Windows-ul il faceam la cineva pe 500 de mii (50 lei) si prin 2012 am vandut laptop-ul pe 50 Lei ca se arsese ceva prin el,eu nu stiam ce s a ars in el dar cu timp-ul mi-am dat seama ca s a ars HDD (Hard Disk Drive) si pana in ziua de azi imi pare rau ca l-am dat ca putem sa-l fac foarte usor ca era HDD prin Sata...bateria nu mai tinea nici o secunda.

Povestea 2:
Prin 2015-2016 mi-a adus Tataia din Germania un Laptop Vechi DELL INSPIRON 8600 avea Pentium 4 cu Nvidia GeForce FX 5200M 64MB cred ca placa asta era nu mai stiu sigur cu 512MB RAM si HDD IDE (Integrated Development Environment) de 60GB avea Windows XP pe el se misca foarte greu Laptop-ul si am instalat un AntiVirus pe el si cand am dat sa scaneze virusii de pe HDD avea peste 14.000 de virusi nu exagerez! si am incercat sa reinstalez Windows-ul pe el si i-am bagat Windows XP inapoi dar avea alta problema se incalzea cam tare pana cand l-am desfacut ca sa-l curat si i-am desfacut de tot sistemul de racire pana cand nu mai stiam sa-l montez la loc si cand am inceput sa-l montez la loc eu credeam ca faceam bine ce fac dar eu nu i-am mai pus nici parta termo conductoare pe cpu pe placa video nu avea Heatpipe si se incingea Chip-ul GPU si incepea sa imi apara niste purici pe ecran dar eu nu prea am bagat de seama chestia asta si tin minte am luat de la un prieten un DVD 4.7GB si pe el avea mai multe jocuri si i-am instalat Prepelix si GTA Vice City pe el si rula destul de bine pe el GTA Vice City pana cand a inceput sa apara si mai multi purici pe ecran din cauza temperaturii ce avea Laptop-ul cred ca daca puneam un ou sub el faceam ou prajit si pana la urma s a ars laptop-ul el pornea dar nu mai dadea imagine... si l-am desfacut si l-am aruncat. =)

Povestea 3:
Prin 2017 mi-a adus Tataia din Germania o Unitate si un Monitor bagate in aceeasi cutie,eu pana atunci stiam ca o imi aduca Unitatea cu Monitor Mouse si Tastatura PS/2 si ma gandeam ce procesor si ce placa video o sa aiba pentru ca acolo unde sta Tataia oamenii le lasa in fata blocului (Boxe,Amplificatoare Audio,Televizoare,Calculatoare,Masini de Spalat etc...) si ma gandeam ce o sa imi aduca, si mi-a adus un Pentium 4 Socket 478 (478 de PIni) la 2.0GHz cu Nvidia GeForce4 MX 460 64MB AGP (Accelerated Graphics Port) 1GB RAM DDR1 266MHz parca de la Corsair Dual Channel si avea Windows XP cu Tema de Silver scria in Germana =) se misca cam greu dar mi se pare ca nu avea Virusi dar avea probleme ca uneori nu pornea cum trebuie din cauza Memoriei RAM si l-am desfacut pornit partea laterala si din greseala mi-a scapat surubelnita direct pe cooler si i-am rupt o lamela la cooler si incepea sa se auda un bazait infernal... i-am schimbat cooler-ul si am incercat sa ii schimb Memoria RAM dar nu aveam Memorie RAM DDR1 si niste Prieteni a furat de la Scoala niste Placute RAM de la Calculatoare Vechi care stateau degeaba intr-o sala de clasa tin minte ca eram in ultimul an atunci ce vremuri mi se pare ca si acum am Memoria RAM intr-o cutie,si am inceput sa montez Memoria RAM la PC,a pornit si am bagat cateva joculete pe el a mers ce a mers pana cand mi-a plesnit placutele RAM si placa de baza Fuctioneaza si acum dar nu mai am placa Video si Processor-ul are un pin rupt...

Povestea 4 Bonus:
Am fost la un prieten sa ii instalez jocuri pe calculator,si cand i-am instalat jocurile pe calculator se miscau cat de cat si se cam incingea PC-ul l-am desfacut l-am curatat si ca sa ii fac o proba ca sa vad daca mai porneste tineam cooler-ul cu degetele si i-am spus sa-l porneasca si a pornit,i-am montat inapoi cooler-ul si totul a fost bine pana cand l a vandut...
danyelldia
Mesaje: 1
Membru din: Dum Aug 28, 2022 10:13 pm

Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de danyelldia »

* La concurs nu partikip, sa se bucure altcineva de laptop :D
Povestea primului PC, nu neaparat amuzanta..

Primul meu PC a venit destul de tarziu, prin 2003, eram prin clasa a 10-a.. La vremea aceea aveau calculator cativa colegi de clasa si cativa prieteni. Stiam deja destule, instalasem windowsuri peste tot, vindeam cd-uri cu jocuri piratate prin scoala, trageam cabluri de net prin Iasi samd.. Vremuri faine.
In fine, parintii nu aveau bani sa imi ia un PC, nici macar un SH in rate, iar eu faceam ture zi de zi prin magazinele din oras sa vad ce Pentium II a mai aparut, poate prind ceva la o reducere masiva. Deja ma stiau toti vanzatorii ca vin si ma holbez si analizez fiecare configuratie, probabil ziceau "iar a venit asta" :))

La un moment dat am participat la un concurs organizat de Apele Romane, RAJAC cred ca se chema atunci regia de apa, si premiul I era un pc. Trebuia sa scrii un eseu despre "apa". Nu am bagat asa mult de seama premiul sau concursul, am participat fiindca ne baga profa de geografie un 10 la scoala. Dar m-am trezit dupa vreo 2 saptamani cu directorul, profa si dirigintele peste mine, emotionati, ca am castigat premiul cel mare si tre sa merg sa citesc eseul in fata comisiei de premiere peste vreo cateva zile.. Zis si facut, am citit emotionat, am primit premiul, nu am crezut decat in momentul cand am ajuns acasa si am deschis toate cutiile. Era un PC cu Pentium la 2.8Ghz, 256 mb ram, 40 gb hdd, vga integrat, monitor LG de 17, tastatura, mouse. In 10 minute aveam instalat XP si NFS 5, jocu meu inca preferat :D... La vremea aceea majoritatea prietenilor aveau Pentium II maxim III si nu mi-a venit sa cred ce noroc a dat peste mine. Din calculatorul respectiv am pastrat carcasa si acum si tin un server in ea.
Restul e istorie, 19 ani mai tarziu incerc sa fac un muzeu cu toate calculatoarele pe care le-am vazut la vremea respectiva prin magazine (inca sunt bine intiparite in minte).
Avatar utilizator
mariushkn
Moderator
Mesaje: 46
Membru din: Dum Mai 29, 2022 9:40 pm

Re: Concurs Dell LatitudeC600

Mesaj de mariushkn »

Wow , superb , mult succes cu muzeul 💜
Încuiat

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike