Salut, astazi am venit cu un subiect scurt si interesant
Vrei sa iti cumperi un ps3? TREBUIE sa te uiti la asta.
Sunt 2 versiuni de ps3 modding. CFW si HFW, aka Custom Firmware si Hybrid Firmware.
Dar care sa aleg? Ce imi prinde mie mai bine? acum am sa va explic ce face fiecare, si cum sa iti dai seama daca ps3 ul tau suporta CFW, sau doar HFW!
Custom Firmware (exemplu, evilnat) te lasa sa dai overclock la consola, sa setezi custom fan curve, si efectiv ai mai multa libertate pe ps3.
Hybrid Firmware, ei, asta e doar bare minimum, cu HFW trebuie sa instalezi HEN, care inainte sa deschizi orice joc luat de la “acel unchi smecher”, sau inainte sa intri in file explorer, de fiecare data cand deschizi consola, trebuie sa deschizi si HEN. nu poti da OC, nu poti da custom fan curve, e doar pentru jocuri si file explorer.
“De ce sa modez consola oricum? am jocurile pe dvd/digital, deci nu am nevoie, asa e?”
Pai, nu chiar… In anul curent, suportul la multiplayer este foarte limitat. Exemplu, am vrut sa ma joc cu un prieten Portal 2 pe ps3, doar ca nu mai merge multiplayer ul, asa ca a trebuit sa instalam un mod pe nume Condensation. Dupa ce am pus fisierele de la condensation in fisierele jocului, nu doar ca am putut sa ne jucam portal 2, dar ne si baga ore pe steam, achievementuri, si avem si chat ul de la steam.
Oricum, eu pot sa spun din experienta mea de 3 luni de cand mi-am cumparat pentru prima oara ps3, ca merita sa modezi consola.
“Bine bine, hai ca ma plictisesti, cum imi dau seama ca PS3 ul meu suporta CFW? HFW e de fraieri!”
Aici am gasit o lista cu suport CFW, i schimb, absolut toate modelele de ps3 suporta HFW!
ATENTIE!!! PS3 FAT este cel care are cele mai multe probleme deobicei, Slim-ul este un “refreshed” ps3 fat ca sa spun asa, acum poate ca vedeti CECH-25xxA/B de 2 ori, cum iti dai seama daca 25xx-ul tau suporta CFW? Pai este simplu, pre-2011 si early-2011 inseamna ca suporta CFW, mid-2011 (din aprilie/mai 2011) inseamna ca nu are suport de CFW. Puteti sa va dati seama daca e pre sau early dupa codul de productie. 0C, 0D si 1A suporta CFW, codul 1B si cele mai noi au doar HFW.
“Bine bine, mi-am luat PS3, am instalat CFW, am folosit custom Fan settings, dar nush ce are de isi da overheating, am schimbat si pasta termica cu una de calitate!!!”
PS3-urile sunt cunoscute pentru a avea asemenea probleme, totusi este usor (din vorbe) sa dam delid la CPU si RSX.
“Ce este Delid? n-am auzit nici-o data de asta mancatiashi.”
Intre Procesor si heatsink ul de la ps3, ai un mic capac, ei acel capac trebuie scos, trebuie inlocuita pasta termica (una care nu are probleme cu conducerea curentului si una care nu este asa lichida, recomand arctic mx-7, puteti folosi si mx-6) apoi pui capacul de la procesor inapoi, totusi la procesor e FOARTE complicat, deoarece trebuie adezivul sa il scoti. eu am facut asa: am baut un monster bad apple, apoi am rupt doza in 2, am spalat-o cu apa si am uscat-o foarte bine. apoi am rupt doza in asa fel incat sa imi fac un cutit foarte subtire, si am folosit doza ca sa incep a desface capacul de la procesor incepand cu un mic loc facut special pentru a insera un cutit special, apoi dupa ce am facut asa cam 20-25% din adeziv, m-am mutat la o lama de cutter (ATENTIE! eu am rupt 2 rezistori de pe placa de baza, totusi consola e bine, dar sa nu faceti aceeasi greseala). acum dupa ce ai scos capacul, cu un servetel si alcool izopropilic (sau spirt) curatati pasta termica si apoi aplicati pe cea noua. la RSX a fost mai usor, nu stiu cum e la versiunea de 45nm (cred ca e 21xx+) deoarece eu am 65nm (2003B), cu un heat gun (sau un feon pentru a usca parul) usor cresteti temperatora pe RSX, dupa vreo 2 minute, se va incalzi pasta termica, si cu o surubelnita flat, usor ridicati capacul si va iesi foarte usor afara, totusi pasta termica de pe RSX la mine a iesit foarte greu, nici alcoolul nu a facut treaba.
Gata ca va plictisesc.
Intrebari? raspund in comentarii.
Daca vreti, pot face o lista cu motive pentru care sa cumperi un ps3 (comparatii in game sau altele).