Laptop-uri din anii 90

Mesaj de alin »

m-am ales cu aceste laptop-uri recent, care sunt mai mult in stare de proiect. de mult cautam un laptop din anii 90 si sunt foarte fericit cu acestea.

cel din stanga e un Nan Tan 7600 din 1995. am si factura originala din 27 iulie 95, din germania. a fost cumparat de la MediaMarkt cu 4799 de marci germane (2500 de euro in bani de azi)! are 8MB RAM, un Pentium I 120Mhz (cred) si avea si un HDD Quantum Daytona GoDrive de 514MB (care nu mai merge :( ). avea bateria pentru CMOS lipita de placa de baza dar am reusit sa ii pun un soclu pentru CR2032 si merge brici.

celalalt e un Toshiba Satellite 4090XCDT din 1999. nu stiu asa de multe despre el ca l-am gasit pe vinted mai ieftin. are un procesor intel de 400Mhz si ii lipseste RAM-ul si HDD-ul. pe langa asta, e spart display-ul. totusi am gasit modelul display-ului pe net si s-ar putea sa pot cumpara unul (de asta l-am luat). trebuie sa ii gasesc si un alimentator sa il testez.

in plus ma tenteaza sa inlocuiesc celulele Ni-MH de la bateria laptop-ului Nan Tan...

am sa ma distrez cu proiectul asta. ce ziceti de ele? :-\
Administrator
Administrator
Re: Laptop-uri din anii 90

Mesaj de AlinGheaja »

daaaaaaa . clar. 95 si 98 pe ele.. nostalgie pura.
jocuri dos la greu :D
doom/duke nukem 3d
toshiba e frumos. am mai multe modele similare. singurul lucru ce urasc la ele este lipsa de touchpad :(
sfarcul e enervant rau..
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/

Mesaj de alin »

am auzit chestii bune despre sfarc dar sincer eu nu vad farmecul. imi place trackball-ul de la celalalt, e foarte fain de folosit. cu 95-ul m-am mai jucat de multe ori si ma gandeam sa pun ceva mai vechi pe Nan Tan - un windows 3.1. cu acela inca n-am multa experienta si ar fi fain. oricum original venea cu 3.1
Administrator
Administrator

Mesaj de AlinGheaja »

am o gramada de laptop-uri care au sfarcuri dar prefer mouse sau touchpad.
e ok si 3.1.. nu prea sunt fan. putin mai complex la drivere si aplicatii.
95 e mai usor si la instalare drivere.
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Scrie răspuns