Sistem operare

Mesaj de AlexGaming15 »

Salutare,ce sistem de operare recomandati,pentru aceste componente (PC):
Procesor:Intel I5 6400
Placa video:Ati Radeon r7 250 (2 GB Ram)
Ram:12 GB Ram DDR4
Calculatorul:FUJITSU ESPRIMO D757
SSD:Kingston 250 GB
HDD:500GB

Este calculatorul meu principal,Multumesc Frumos! :-c
My passion is retro
Re: Sistem operare

Mesaj de Cojocel »

Windows 11, dacă vrei să fii la zi. Nu e suportat oficial de platforma ta, dar cu Rufus se rezolvă. Microshit recomandă totuși minim 16 GB pentru o experiență fluidă pe Win11. Eu aș folosi în continuare Windows 10 sau, în funcție de ce faci pe acest PC, poți pune un Linux... Mint e chiar fain, mai e și varianta Winux, ca să nu ți se pară trecerea de la Windows cam bruscă. Alternative software găsești cu duiumul, iar la o adică ai și WINE.
Cojocel scrie: Lun Mai 18, 2026 11:13 pm Windows 11, dacă vrei să fii la zi. Nu e suportat oficial de platforma ta, dar cu Rufus se rezolvă. Microshit recomandă totuși minim 16 GB pentru o experiență fluidă pe Win11. Eu aș folosi în continuare Windows 10 sau, în funcție de ce faci pe acest PC, poți pune un Linux... Mint e chiar fain, mai e și varianta Winux, ca să nu ți se pară trecerea de la Windows cam bruscă. Alternative software găsești cu duiumul, iar la o adică ai și WINE.
Fac gaming pe el cu beamng drive,my summer car,Greenstone(un samp modat romanesc),euro trunk simulator 2,GTA 5 si mai sunt jocuri de acest gen,un linux ar fi mai bun?In care sa gasesc toate driverele,windows 11 nu stiu daca merge pentru ca calculatorul asta e limitat doar pe windows 10,tot asa,cu drivere nu cred ca gasesc pe win11
My passion is retro

Mesaj de Cojocel »

N-ar trebui să fie probleme cu driverele pe 11, dar eu aș rămâne pe 10 pentru jocuri.
Administrator
Administrator

Mesaj de AlinGheaja »

Lafel recomand windows 10 deocamdata. windows 11 poate fi putin prea mult pentru el.
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Scrie răspuns