Pasul 1. Obtine jocul in format .iso. eu prefer sa folosesc site uri in genul filelist sau romsfun.

Pasul 2. Obtine Hard Disk ul.

Pasul 3. Conecteaza Hard Disk-ul la PC
Aici, pe langa setarea sata hotswap din bios, recomand sa aveti ruland in pc un program ca "Hotswap!" pentru a putea scana un hard disk conectat recent fara sa dai restart la pc sau sa astepti 15 minute, si pentru a putea da pe butonul "eject" inainte sa scoti HDD ul. aici aveti un link: Hotswap!

Pasul 4. software
Eu folosesc HDL Batch Installer atunci cand instalez jocuri pe hard disk, aici aveti si un link la HDL Batch Installer

Pasul 5. utilizarea programului HDL Batch Installer
Este mult mai usor decat pare, dar tot am sa va explic in pasi simpli
mai intai, vom apasa pe search ps2 hdd's pentru a cauta un hard disk formatat corespunzator pentru PS2 (puteti formata HDD ul in ulaunch pe ps2)

apoi, in tabul Browse, vom apasa pe Get List, pentru a incarca lista cu jocuri.

asta este lista mea cu jocuri inainte de a instala noul joc

acum, inapoi in tabul Install, voi apasa pe butonul Search Games

acum cauta jocul tau acolo unde l-ai pus si il incarci in program

apoi in program, vei apasa pe butonul install din dreapta si vei astepta sa se instaleze. poti vedea procesul de instalare in terminal ul deschis o data cu programul.
dupa aceea, dai pe Get List in tabul Browse ca sa te asiguri ca s-a instalat corect
la mine a mers

apoi, daca folosesti hotswap!, va trebui sa apesi pe butonul "safely hotswap ..."

dupa aceea, poti doar sa pui hard disk ul inapoi in consola, si sa te bucuri de jocurile care ruleaza mult mai bine fata de CD/DVD, mai ales daca tu rulai pe USB, sa stii ca aia e o minciuna, cand deschizi jocurile de pe hard disk, se incarca mai rapid, si parca nu mai e asa de mult lag in unelea jocuri.
Sper ca am reusit sa va ajut sa instalati jocuri pe hard disk, si daca mai aveti nevoie de alte tutoriale cum ar fi ceva legat de hard disk pentru ps2, modari nintendo DS/wii, puteti sa scrieti mai jos in comentarii.