sugestii in restaurarea unui 386

Discutii legate de laptop-uri,calculatoare,componente si periferice
nenea33

sugestii in restaurarea unui 386

Mesaj de nenea33 »

Salut,din nou cu o noua postare
avand in vedere ca termin 486-le,trebuie doar sa imi mai vina cardul CF si pe viitor sa caut un procesor de 100 MHZ,trebuie sa trec la penultima restaurare importanta,386-le
Povestirea vine asa:
Sistemul complet 386 a stat in subsolul tatalui meu foarte mult timp,nu l-am vazut niciodata functionand si nici pana acum nu l-am vazut,prin 2021 cel mai probabil cand l-am luat si am umblat in el sursa era proasta deoarece nu dadea curent la placa de baza,incercand si cu alte placi de baza,iar ca deobicei la calculatoarele din perioada asta se intalneste comuna problema cu varta,am scos bateria din calculator cativa ani mai tarziu dar deja era prea tarziu,conectiunile erau corodate
Acum cateva luni am improvizat 2 conectiuni cu fire de cupru dintr-un cablu de buton gasit la intamplare,problema e ca acele 2 conectiuni erau conectate la conectorul pentru sursa si nu am vrut sa bag in functiune sa risc ceva
pe de langa asta,s-ar putea nici ca ramul sa mai mearga incercand pe 486-le meu,desigur nu dadea semne de viata ci eroare de ram prin speaker
Insa trebuie sa ma adresez la problema principala,conectat inainte placa asta de la 386 nu dadea nici un semn de viata nici prin speaker
stiu ca la magazin exista un tip de fire folosite la conectiuni pierdute insa nu stiu cum se numesc si unde sa caut,asta fiind singura varianta sa reinviu placa de 386,mai ales fiind speciala avand un procesor de 40MHZ,celelalte placi de baza vazandu-le cu 33 MHZ sau 16MHZ ceea ce imi pare o diferenta mare pentru viteza procesorului
Am nevoie de sugestile voastre in repararea placii de baza
Multumesc anticipat!
Imagine
Imagine
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike Buzzd Chat Diliul cu Citate WarGods Community Servers