A readus TikTok interesul pentru tehnologia vintage și echipamentele video old-school?

Telefoane/tablete cu android
avasinclair1

A readus TikTok interesul pentru tehnologia vintage și echipamentele video old-school?

Mesaj de avasinclair1 »

Salut tuturor,

Am observat că tot mai mulți creatori de pe TikTok folosesc camere video vechi, efecte VHS și filtre retro în clipurile lor. Unii chiar scot din dulap echipamente vintage reale, cum ar fi camere Hi8 sau MiniDV, doar ca să obțină acel vibe nostalgic autentic.

Credeți că TikTok ajută cu adevărat la readucerea interesului pentru tehnologia video veche și gadgeturile analogice? Ați observat o cerere mai mare pentru echipamente retro din cauza acestor trenduri?

Sunt curios dacă cineva de aici a restaurat sau refolosit echipamente vechi special pentru content scurt, sau poate a vândut camere vintage creatorilor de TikTok. Mi-ar plăcea să aflu experiențele voastre — este doar un moft trecător sau o adevărată revenire a tehnologiei retro?
AlinGheaja
Administrator

Re: A readus TikTok interesul pentru tehnologia vintage și echipamentele video old-school?

Mesaj de AlinGheaja »

Salut
Da. Sa stii ca si eu am o camera foto care si filmeaza si dupa ce salvez in PC video.. parca era ca o data :D
Dar am si un telefon mai vechi ce tot asa are o rezolutie mica.
Da sunt care restaureaza si sunt unele care sunt destul de scumpe. O buna idee e sa fregventezi piata de vechituri. Acolo mai ai noroc sa gasesti ceva ce poti face ceva banuti de pe ele.
Eu am luat de la un tip din piata o camera video (cum se folosea prin anii 90-2000 la filmari nunti/botezuri) cu 50 de lei si era completa cu geanta si accesori. Am vandut-o la un pret cu mult peste cat am dat pe ea. Sunt care colectioneaza !
Si da in ultimii ani a explodat nostalgia retro :D
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
avasinclair1

Re: A readus TikTok interesul pentru tehnologia vintage și echipamentele video old-school?

Mesaj de avasinclair1 »

Foarte tare povestea ta cu camera de la târg! Să o iei cu 50 de lei și să o vinzi mai scump… respect, ai avut ochi bun! 😄 Adevărul e că în piețele de vechituri chiar mai găsești comori dacă ai răbdare și știi ce cauți.

Și da, am observat și eu că vibe-ul retro prinde bine. E interesant cum generația tânără redescoperă chestii pe care noi le consideram deja “prafuite”. E ceva special în look-ul ăla vechi, cu imagine ușor tremurată, culori arse și sunet brut – pare mai autentic decât tot ce e prea “curat” azi.

Nu am cumpărat încă nimic, dar mă bate gândul să caut o cameră MiniDV sau Hi8, poate chiar una din alea pe casetă mare, cum aveau videografii la nunți prin anii 90. Mă gândesc să o folosesc pentru niște proiecte personale, doar așa, din pasiune.
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike Buzzd Chat Diliul cu Citate WarGods Community Servers