Cum putem să ne protejăm de atacurile cibernetice?

Solutii pas cu pas problemelor tale
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 771
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Cum putem să ne protejăm de atacurile cibernetice?

Mesaj de Ionut1510 »

Salut :) Știm cu toții că în ziua de azi tehnologia s-a avansat foarte repede dar totuși în spatele acestor marii companii de browsing se pot ascunde și niște atacatori cibernetici. Fie că folosim Android,iOS sau Laptop/PC fie că e cu Windows sau MacOS.
Dacă ați început să observați o activitate suspectă la contul / aplicația dvs sau v-ă colectează date sensibile fără ca dvs să nu fi fost acordate atunci cineva s-a infiltrat în contul/datele dvs.
Ce trebuie să faci?
1. Odată ce ați observat această activitate suspectă, imediat schimbați parola cu una care să fie puternică formată din cifre / litere și simboluri iar apoi salvați-o folosind autentificatoare eu vă sugerez să folosiți aplicația Google Authenticator.
2. Dezinstalează aplicația dăunătoare.Și aplicațiile cât și driverele care sunt luate din afara magazinelor de aplicații implicite vă poate colecta date sensibile fără ca dvs să nu fi acordat.Dacă in caz încă se mai prezintă activitate suspectă atunci v-a trebuii să folosiți o aplicație anti-malware și care să fie populară. Cum ar fi bitdefender ,ESET,Avast ,AVG , Kaspersky etc.
3.Niciodată nu oferiți datele altor website-uri fake ce pretind că sunt de la Fan Courier,BRD etc și nu ați primit/semnat un contract cu ei.
Numărul de atacuri au crescut foarte consecutiv datorită acestor practici de phishing.Niciodată originalele website-uri nu o să vă ceară să dați datele bancare ,adresa etc.
4.Dacă ați primit un email sau un SMS ce pretind că sunt de la curierați sau de la bancă trebuie să vă uitați foarte atent ce accesați .SMS-urile /Email-uri fake de la curierați bancă etc conține un link de la bit.ly / sau alte adrese dubioase.
Originalele SMS-uri / Email-uri nu vor conține link-uri de la bit.ly etc.Ele vor conține link-urile originale
Ex: Fan curier awb.fan.ro (Original)
Ex: BRD Marketing@emailing.brd.ro (Original)
Grija mare la ce SMS-uri / Email-uri primiți și dacă link-ul este suspect ștergeți imediat
Ionut1510
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike