Lucruri care (in opinia mea) Android le face mai bine decat iOS

Telefoane/tablete cu android
Avatar utilizator
octavianstechtips
Mesaje: 32
Membru din: Mie Apr 12, 2023 8:58 pm
Localitate: Mioveni, Jud. AG

Lucruri care (in opinia mea) Android le face mai bine decat iOS

Mesaj de octavianstechtips »

Ei bine acesta este un sequel de la postul meu din categoria iOS despre de ce cred eu ca iOS e peste Android ei bine am decis sa fac continuarea acesta deoarece in ai mei 10 ani (printre care 9 utilizat ca daily driver in mod intensiv) pot spune ca m-am atasat de anumite features de care imi e dor.
1)File managerul
Ei bine desi file managerul de pe iOS isi face treaba I mean pot vedea pdfuri deschide fisiere si redenumi fisiere ei bine acesta nu este la fel de puternic precum file managerurile de pe unele skinuri de android unde poti sa modifici extensia (stiu ca pe iPadOS poti sa faci asta dar nu am avut ipad in viata mea si din cate stiu functia e doar pe modelele cu procesoare M1 sau mai noi) posibilitatea de a-ti adauga propriul network server conturile de gdrive one drive si faptul ca puteam accesa diferite lucruri din file system fara sa modific sistemul cu appul nativ.
2)Sideloading
Daca vrei sa descarci o aplicatie 3rd party pe Android tot ce trebuie sa faci e sa descarci .apk-u cu aplicatia ta dai tap pe el daca ai permisiunea ca aplicatiia sa instaleze aplicatii 3rd party doar te mai intreaba sa instalezi dai instalare si gata. Ei bine pe iOS e umpic mai tidieous exista aplicatiile de tip server ca AltStore dar acestea au un dezavantaj ei bine tu daca nu ai un apple id de developer ca in fiecare saptamana tu trebuie sa te duci la pc sa dai refresh la aplicatiile instalate altfel nu vei putea folosi aplicatia ca singing statusul dispare. Ei bine de curand exista Scarlet care pe versiunea direct install merge pe o perioada nedeterminata dar certificatul aplicatiei poate fi revoked in orice clipa anjungand ca appul alaturi de ce era sideloaded sa nu mai mearga.
3)Customizarea
Desi cu iOS 14 si iOS 16 lucrurile au devenit ceva mai bune nu inseamna automat ca sunt perfecte ei bine in timp ce pe Android schimbarea iconitelor e relativ usoara ei bine pe iOS e un iad din cauza ca nu exista un mod nativ de a face asta, tu trebuie sa faci manual un shortcut care sa faca asta si sa ii aplici manual iconul dorit si cam pana de curand aceste shortcuts aveau un lag destul de minor rezultand ca appurile se deschideau mai incet. In timp ce pe android cam toate interfetele au un grid customiseable ei bine la iOS esti fortat cu cel stock si in timp ce pe android tu poti muta un icon unde doreste capul tau ei bine apple te forteaza sa ai app langa app nu poti sa pui aplicatia pe un rand nou asa ea de una singura unde vrei tu.
4)Butonul/gestul de back universal
Asta e cel mai ez de explicat daca pe android poti sa te intorci inapoi intr-un meniu activand butonul/gestul de back pe ios backul este influentat de interfata aplicatiei insemnand ca nu ai un buton universal care sa faca treaba mai rapid pentru tine
Pentru ca deja ma lungesc prea tare in explicatii sper ca v-a placut postul meu ne vedem la un alt post!
Imagine
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 766
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Re: Lucruri care (in opinia mea) Android le face mai bine decat iOS

Mesaj de Ionut1510 »

Android-ul are multe funcții.Tastatura mult mai îmbunătățită decât iOS
-> Rând cu cifre
-> Abilitatea de a dimensiona tastatura după placul tau.
-> Personalizarea temei tastaturii (Teme) ceea ce pe iOS nu găsești.
Stai să vezi cu android 14 ce funcții va avea
Acum vei putea personaliza ceasul ecranului de blocare
Wallpapere AI
Emoji Lab unde poți să îți creezi noul tau wallpaper folosind doar emojiurile
Wallpapere 3d
Acum aștept să văd de la Apple ce noutăți va aduce in cadrul conferinței WWDC 2023
Ionut1510
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike