Lineage os pentru A50 primele impresii

Telefoane/tablete cu android
Avatar utilizator
octavianstechtips
Mesaje: 32
Membru din: Mie Apr 12, 2023 8:58 pm
Localitate: Mioveni, Jud. AG

Lineage os pentru A50 primele impresii

Mesaj de octavianstechtips »

Ei bine cu totii avem un telefon prin casa pe care nu-l mai folosim sau care pur si simplu nu mai ere support software oficial asa ca pentru aceste cazuri punem un custom rom. Lineage os (sau Cyanomgenmod cum era cunoscut in era holo a androidului) este pretty much alegerea nr. 1 in comunitatea de custom romming deoarece are un suport oficial destul de extins experienta este extrem de aproape de cea a androidului stock (AOSP nu stockul de pe google pixel) cu imbunatatiri in plus bine primite.
Acum ca am terminat cu introducerea sa incepem cu ce vreau sa zic eram ieri pe discord si imi da un prieten un mesaj ca cineva in sfarsit a facut un build neoficial de android 13 pentru A50 (mai exact lineage de care ma voi referi ca los pe tot parcursul postului). Ei bine am mers pe 4pda (nu va temeti ca e forum rusesc am luat romuri de acolo si mai am prieteni care mai iau de acolo si totul e legit) am luat fisierul zip alaturi de ultimul build de gapps si ultimul beta build de mint kernel si am dat flash la tot in twrp.
Ei bine ce merge si nu merge. Ca sa fie usor de explicat lucrurile nefunctionale sunt:
-Metodele de autentificare biometrice aka face rec si fod(fingerprint on display)
-Slotul 2 pentru cartele sim
Volte(Voice over LTE) care nu merge pe nici un rom bazat pe aosp deoarece samsung a facut apiurile propietare
Si cam asta e tot.
Bun, dar experienta cum e??
Ei bine dragul meu cititor totul ruleaza extrem de smooth comparat cu romul stock (one ui 3.1 cu android 11) cam de vreo 5-6 ori mai smooth si experienta ar fi foarte asemanatoare ca unui s8/note8 cand e vorba de navigare prin ui animatii. Ei bine in mare parte am de zis numai de bine deoarece lucrurile au fost in regula. Nu imi place ca nu am pic de biometrics dar ayaye nu mai e daily driveru meu deci hai treaca mearga. Legat de rom well e android stock cu modificari minore cum ar fi posibilitatea de a schimba fontul din setarile de homescreen alaturi de iconul de wifi semnal. Modulul de Trust merge ok si momentan nu sunt sigur dar cred ca are OTA updates deoarece spre deosebire de alte builduri neoficiale (los 19 si los 18) well daca dadeai in updater iti arata ca ultima data de cautare la updates e 1970 si ca e o eroare de server in timp ce pe acest build ai data de azi si faptul ca nu e niciun update nou deci e doar o banuiala daca e pe bune big thumbs up cv tip din Rusia.
Well si cam aici inchei articolul de astazi in final nota mea finala este de un solid 7,5/10 un rom rapid simplu fara multe tam tam cu cateva buguri ca e beta dar in rest chiar de apreciat. Sper ca v-a placut sa cititi acest articol!
Imagine
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 766
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Re: Lineage os pentru A50 primele impresii

Mesaj de Ionut1510 »

Dap custom rom-urile îți fac telefonul și mai rapid.Interfata Android simplă și curată față de sistemul original al producătorului.Efectiv îți bagă anunțuri dar și bloatware până în gât.Si al meu Poco X3 pro are anunțuri doar că am mai umblat pe la setări să îmi dezactivez Ici pe colo
Oricum am să îl las pe MIUI deoarece multe persoane care au făcut custom rom dar și la MIUI ca telefoanele lor să se brickuiasca fără ai face nimic.
Ionut1510
Avatar utilizator
AlinGheaja
Administrator
Mesaje: 1114
Membru din: Sâm Mai 28, 2022 7:13 pm
Contact:

Re: Lineage os pentru A50 primele impresii

Mesaj de AlinGheaja »

Adevarul este ca rom-urile custom au eliminate mizeriile preinstalate pe care google sau samsung le numesc "features" ! BLOAT !
Mancatoare de resurse care ruleaza in fundal sau colecteaza date in fundal.

Aveam mai demult un Google Nexus si ma tinea bateria extrem de putin. Nu prindea decat jumatate de zi pe baterie.
Am facut root,cwm apoi custom si in final un custom kernel si urmat de un launcher simplu numit "launcher pro"(nu mai exista versiunea respectiva dar era curat si simplu) si apoi eliminarea launcher-ului stock.
De la jumatate de zi baterie am ajuns sa ma tina aproape 2 zile. Pe langa baterie mergea telefonul muuult mai repede.
Iar legat de lineage 2 este un joc ce consuma si el destule resurse.
Undeva prin 2009 sau 2010 mi-am cumparat un HTC HD2. De fabrica era cu Windows Mobile care deja era mort dar adoram HTC Sense (Animatia cu vremea,cand ploua venea stergatoarea si stergea picaturile de pe ecran). Dar puteai pune pe el Android,Windows Phone sau alte distributii linux sau Windows. L-am avut pe Android aproximativ 1 an. Singurul dezavantaj era memoria lui interna mica. Desi puteai sa i pui un MicroSD dar sistemul de operare trebuia pus pe memoria interna care era 512 mb. F putin! Dar in perioada aia Android era 2.1/2.2 si ocupa foarte putin si el. Era o bijuterie de telefon care a ramas si in ziua de azi "o legenda" pentru cunoscatori. (HTC HD2 Refuses to die,now runs Windows RT)

Si stiu ca nu se incadreaza in postare dar cel mai incantat de un telefon a fost "Nokia N900" ! A fost singurul telefon de la nokia ce venea cu Linux (Debian) instalat si erai liber sa faci absolut ce doreai cu el. Nu avea bloat! Tare mi-as dori sa mai am inca unu asa de dragul vremurilor bune.
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 766
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Re: Lineage os pentru A50 primele impresii

Mesaj de Ionut1510 »

Nici al meu nu prea ține bateria.Daca îi pui un Rom curat bazat pe Pixel Launcher desigur că bateria o să te țină mai bine.Nu sunt de acord cu bloatware-ul.Motorola care avea un android curat a ajuns și ăla să aibă bloat.Numai Google Pixel nu au aplicații bloat și sistemul curat
Ionut1510
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike