Ce este jailbreak și ce scop are?

Telefoane/tablete cu sistem de operare iOS
Avatar utilizator
Ionut1510
Mesaje: 766
Membru din: Sâm Oct 15, 2022 2:54 pm
Localitate: Bacău
Contact:

Ce este jailbreak și ce scop are?

Mesaj de Ionut1510 »

Ar trebui să prezint ce e jailbreak. Cel mai des îl întâlnești legat de iPhone și e folosit ca referință la eliminarea restricțiilor sistemului de operare pe dispozitivele Apple cu iOS. Termenul de jailbreaking provine, de fapt, dintr-o expresie folosită la sistemele de tip Unix în care device-ul este scos din „pușcărie”, adică îsi pierde restricțiile impuse de sistem.

Jailbreak pe iPhone a început încă de la primul dispozitiv, și anume iPhone 2G în 2007. De atunci, popularitatea sa a atinse cote importante, dar în ultima perioadă a pierdut foarte mult din aceasta și din numărul de telefoane iPhone și dispozitive care folosesc Jailbreak.

Ce oferă jailbreak și de ce unii utilizatori de iPhone decid să încalce restricțiile impuse de sistemul de operare? Oferă posibilitatea de a instala aplicații, teme sau diferite fișiere care în principiu nu sunt autorizate de Apple, ba chiar interzise pe sistemul de operare. Totodată, puteai debloca telefonul destul de simplu (pe unele modele, pe unele versiuni iOS). Firesc, a fost vorba și de piraterie. Puteai lua aplicații care pe App Store costau mult. Sau, pur și simplu, costau, iar pe Cydia erau gratis.

În trecut, iOS nu oferea posibilitatea aplicațiilor să acceseze prea multe elemente din sistemul de operare, de aici și dorința utilizatorilor să aibă posibilitatea de a accesa o varietate mai mare de aplicații care aveau acces mai mare. De asemenea, odată ce un device cu iOS trece printr-un jailbreak, acesta poate accesa diferite magazine de aplicații care nu sunt autorizate de Apple.

Pe magazinele de aplicații menționate și mai sus orice dezvoltator poate publica o aplicație. Mai ales una care nu se încadrează neapărat în reglementările date de Apple pentru iPhone și iPad.

Cât de legal e un jailbreak pe iPhone
S-a pus și problema dacă un jailbreak este legal. Dacă un iPhone cu jailbreak este trimis în garanție, acesta nu este acceptat. Dar poate reveni la setările din fabrică cu ușurință. Firesc, Apple nu e de acord cu această exploatare, dar legal majoritatea țărilor acceptă jailbreak.
Ionut1510
Avatar utilizator
AlinGheaja
Administrator
Mesaje: 1114
Membru din: Sâm Mai 28, 2022 7:13 pm
Contact:

Re: Ce este jailbreak și ce scop are?

Mesaj de AlinGheaja »

Ultimul jailbreak care l-am facut a fost pe iphone 3gs ! Doamne cat de folose era atunci !
Era "Instalous" si puteai instala orice aplicatie. Vremuri bune. Acum,nu se mai merita jailbreak.
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike