Siemens Nixdorf Scenic Pro C5

Mesaj de alin »

am dat peste acest calculator la centrul de reciclare local si am reusit sa il cumpar cu doar 50 de lei (pe langa el am mai luat si alte cabluri si placi video). :D

e un workstation Siemens Nixdorf Scenic Pro C5 din 1996. avea un Western Digital Caviar de 800MB dar l-am schimbat cu un Samsung de 2GB (nu am testat inca Caviar-ul, insa daca merge cu siguranta il voi pune in 386-le meu pentru ca marimea e mai potrivita specificatiilor). are si 16MB de RAM si un Pentium I de 120Mhz. :)

i-am adaugat o placa video Trident TVGA8900D (stiu ca pare cam demodata pentru acest PC, dar nu am reusit sa fac o placa video pe PCI sa mearga...), o placa de net RTL8029 si o placa de sunet de la Opti (tot pe ISA)

din pacate placa video interna de la Cirrus Logic era defecta. am incercat sa schimb memoria VRAM pe sochet dar e cea lipita de placa de baza care e de vina.

a avut si niste rugina nasoala, dar am slefuit-o bine si am vopsit peste ea. :-s

surprinzator placa de baza si sursa sunt functionale! erau ambele doar prafuite. placa de baza are modelul D943-A52GS2. :D

in final, m-am decis sa ii pun un Windows NT Workstation 4.0. este functional si gata de treaba!

Administrator
Administrator
wow.. nu am mai vazut modelul asta de peste 15 ani..
ultima data cred ca am vazut prin 2010 la un batran.
:D
felicitari pentru achizitie
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Scrie răspuns