Merită să trec la un iPhone dacă am fost utilizator Android toată viața?

Telefoane/tablete cu sistem de operare iOS
avasinclair1

Merită să trec la un iPhone dacă am fost utilizator Android toată viața?

Mesaj de avasinclair1 »

Salutare tuturor! Am fost utilizator Android de când am avut primul smartphone, dar recent mă gândesc serios să trec la un iPhone (probabil un iPhone 15 sau chiar un 14, dacă găsesc un preț bun).

Ce mă atrage sunt lucruri ca stabilitatea iOS, ecosistemul Apple (mai ales dacă aș lua și un MacBook în viitor) și faptul că telefoanele lor par să țină mai mult timp fără să devină lente. Totuși, sunt câteva chestii care mă fac să ezit: lipsa personalizării, procesul mai complicat pentru sideloading și prețurile mai mari. De exemplu, pe Android puteam instala aplicații third-party fără probleme, dar pe iOS acest lucru necesită soluții alternative, cum ar fi acest magazin de aplicații care permite instalarea de aplicații și jocuri nelistate pe App Store.

Pentru cei care ați făcut trecerea de la Android la iPhone, cum vi s-a părut? Regretați ceva? Ce ar trebui să știu înainte să fac acest pas? Orice sfat sau experiență e binevenită! 😊
Ultima oară modificat Lun Feb 03, 2025 3:22 pm de către avasinclair1, modificat 1 dată în total.
AlinGheaja
Administrator

Re: Merită să trec la un iPhone dacă am fost utilizator Android toată viața?

Mesaj de AlinGheaja »

Salutare
Eu am avut android începând de la galaxy s1.
Și am avut experiențe plăcute și neplăcute.
Cel mai mult m-a deranjat ca era un bug enervant și care s-a mutat și el de la versiune la versiune.
A fost suficient de stabil , nu wow!
Din 2020 m-am mutat pe iPhone și câteodată simt ca mi-aș dori un android pentru libertatea care ți-o oferă când vine vorba de customizare și aplicații, pentru ca da android are multe aplicații în magazinul play! Dar contează calitatea și nu cantitatea! Magazinul play e plin de mizerii/clone aplicații și jocuri care nu își au rostul.

iOS e mult mai stabil și securizat ca un android.

Ca urmare pe scurt dacă vrei stabilitate și siguranță mergi pe iPhone.
Dacă vrei un telefon sigur și să meargă fără bătăi de cap da, iPhone.
Și nu spun asta pentru ca sunt fan Apple,ca nu sunt. Nici android 😂
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Ionut1510

Re: Merită să trec la un iPhone dacă am fost utilizator Android toată viața?

Mesaj de Ionut1510 »

Plănuiesc să trec la iOS după o experiență cu android timp de 10 ani. Am utilizat Samsung, Huawei,, Motorola Xiaomi iar acum sunt pe realme. Sunt și unele experimențe pe care m-i le-a plăcut dar și experiențe neplăcute.
Acum să zic despre experiențele plăcute. Android oferă o gamă largă de personalizare dar și un file Manager care bate iOS. Abilitatea de a descărca muzică în stocarea internă a telefonului, abilitatea de-a face sideload . Tastatura mult mai bună față de ce-a a iOS-ului. Pentru că poți să o personalizezi, funcția de afișarea rândurilor cu cifre și în ultimul rând abilitatea de redimensionare a tastaturii.
Acum despre experiențele neplăcute cu android-ul
Sunt unele bug-uri care uneori mă deranjează , uneori aplicațiile nu mai răspund ,uneori sistemul merge un pic mai greu
Magazinul play Store plin numai de aplicații fake (aveți grijă ce descărcați)
Sistemul nu e prea securizat când vine vorba de privacy.
Noile Telefoane cu android vin cu o grămadă de bloatware ceea ce mă enervează destul de mult. Spre exemplu când am cumpărat Realme-ul am fost șocat să văd o grămadă de jocuri care tot se instala in fundal fără dreptul meu de-a descărca acele aplicații bloat
Aplicațiile sunt mult mai optimizate pe iOS față de Android. Unele funcții ale aplicațiilor social media nu ai să găsești pe Android.
Exemplu: Diferențele aplicaților TikTok și Snapchat pe iOS vs Android
https://x.com/durreadan01/status/183822 ... ojX3g&s=19
Ionut1510
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike Buzzd Chat Diliul cu Citate WarGods Community Servers