Încep să urăsc Windows-ul.

Totul despre sistemele de operare
Avatar utilizator
AlinGheaja
Administrator
Mesaje: 1154
Membru din: Sâm Mai 28, 2022 7:13 pm
Contact:

Re: Încep să urăsc Windows-ul.

Mesaj de AlinGheaja »

octavianstechtips scrie: Vin Mai 12, 2023 9:41 pm
AlinGheaja scrie: Vin Mai 12, 2023 7:23 pm Ma bucur ca poti.. eu din pacate nu pot. Am placa video nvidia si pe desktop nu se pupa bine. Gnome Shell NU ma atrage deloc.
Kde are un lag imens pe X11 iar pe Wayland merge OK dar am artefacte uneori si aplicatii care pica fara motiv. Sa nu mai zic de fps drops in jocuri.
Iar restul de DE (desktop environments) nu ma atrag: XFCE,Cinnamon etc.
Singurul care cat de cat imi place este Gnome 2 (Mate) dar a ramas mult in urma. Si este destul de instabil in prezent pe unele distributii.
Cand am avut placa video AMD Radeon a fost minunat. Am avut Debian instalat o perioada lunga si nu mi-a lipsit nimic.
O alta optiune care am si poate in viitor sa o folosesc este sa mai iau o placa video Radeon sa o pun in al 2-lea slot (placa de baza are 2 sloturi PCIE) iar Nvidia sa ramana pt vfio gpu passthrough cu qemu.
Am auzit ca nvidia pe linux are probleme dar am ramas cat de cat surprins ca la Nick (The linux Experiment) ii merge chiar super bn pe nvidia (si pe cele de desktop si laptop) si el are ca daily fedora 38. Still si la amd e o problema cu driverele de o perioada cum ar fii pe fedora nu prea mai exista accelerare hardware pe amd pana nu dai drumu la repoul non free.
Merge bine pe Gnome Shell cu X11. Dar nu imi place interfata de Tableta/Telefon pe desktop. Mi se pare asa de gol.
Iar pt drivere majoritatea distributiilor "Tata" sunt fara drivere. Daca kernelul nu are in el atunci trebuie sa le iei manual din alt repo.
Exemplu: Fedora,Debian,openSUSE.
Derivatiile/copiatorii adica astea multe distributii care sunt pline de bloat si alte mizerii au drivere preinstalate sau la un click distanta de instalare:Ubuntu,Solus,deepin,Manjaro,etc
Counter strike 1.6 server: cs.retrotech.ro
Jocuri retro in browser: https://toons.ro/
Avatar utilizator
TheKalu
Mesaje: 120
Membru din: Mar Aug 23, 2022 12:36 pm

Re: Încep să urăsc Windows-ul.

Mesaj de TheKalu »

Ionut1510 scrie: Mie Apr 19, 2023 4:20 pm De când s-a lansat Windows 11 de atunci au început problemele să apară și la Windows 10.Foarte mult bloatware și multe aplicații care nici nu am nevoie.Foarte multe buguri, Bsod -uri etc.Deci nu înțeleg ce fac cei de la Microsoft Doar după cum văd eu , ei merg pe căi greșite.
Windows 11 da într-adevăr a omorât o grămadă de hardware.Ai nevoie de cel mai nou procesor,cel mai GPU și cel mai important TPM 2.0
Pentru setarea Windows-ului 11 ai nevoie să ai o conexiune la internet și un cont Microsoft.Sunt și modalități să dai skip folosit command prompt.
Windows 11 a avut foarte multe probleme la procesoarele Ryzen dar și alte hardware-uri.
DE ce să am nevoie să îmi faci update săptămânal dacă eu nici nu vreau.Daca acel update îmi v-a ruina laptop-ul , dacă o să îmi strice ceva etc.Cum S-a întâmplat la alții să se strice din cauza update-ului.
Din păcate n-am încotro unde să mă mut la un alt sistem de operare.Asa că deocamdată voi rămâne pe Windows
Dupa ce am facut upgrade la computerul meu mi-am instalat frumos windows 10 si am constatat ca nu avea performanta buna, a citit baiatul pe internet putina documentatie si a aflat ca trecand de la un i5 6600k la i7 12700k acel cpu are E cores si windows 11 faciliteaza treaba asta.Am facut upgrade deoarece am licenta retail, facut proba cateva ore si nu aveam probleme apoi am zis sa instalez restul de software necesar.Singurul care mi-a facut probleme a fost Sublime text dar am reusit pana la urma, in rest n-am primit nici macar un BSOD si in jocuri este perfect.Am testat si jocuri vechi precum Age of Empires ROR, Gothic 1 si 2 ca astea nu lipsesc deoarece sunt nostalgic si nfs most wanted.

Si am folosit acest bloatware removal!
https://github.com/arcadesdude/BRU
Scrie răspuns

Parteneri

WwW.IceGame.Ro WWW.4EN3RGY.FORUMMO.COM NGZ.RO HITONE T84MNmQ.png QWOZd2 V cs-banner Comunitate VirtualStrike